Alt seguiment en tots els torns de la vaga dels treballadors de Metro amb aglomeracions en estacions com Sagrera i Diagonal

El comitè de vaga ha presentat una denúncia urgent a Inspecció de Treball per considerar que l'empresa ha fet circular més trens dels fixats per l'ordre de Serveis Mínims

Tomeu Ferrer
 
 
 
La vaga de metro ha incrementat l'ús de Rodalies durant les hores punta

La vaga de metro ha incrementat l’ús de Rodalies durant les hores punta

El primer torn de la vaga de treballadors de Metro de Barcelona ha obtingut un alt seguiment entre els que poden seguir l’aturada. Al mateix temps els serveis mínims, que en hora punta són del 50%, s’han complert sense cap problema, informa el Comitè de vaga i també fons de l’empresa. Durant les hores punta s’han produït aglomeracions a algunes estacions com Sagrera, Diagonal i Sagrada Família. A la tarda s’han tornat a produir aglomeracions.

La vaga s’ha desfermat després de fracassar la darrera de les reunions convocades pel Departament de Treball per fer una mediació entre les parts.

Pel que fa als treballadors, fonts de la UGT  consideren que el seguiment s’ha situat en el 90%, però que en aquells sectors que tenen més a veure amb l’aparició d’amiant els vaguistes han pujat fins al 95%. TMB ha informat que durant les aturades del matí, amb serveis mínims del 50%, han viatjat el 95% dels usuaris habituals d’un dilluns laboral, i entre les 05:00 h i les 09:00 h, el passatge “només s’ha reduït el 2%”. El cert és que l’ocupació del transport alternatiu durant tot el matí va superar de molt l’acostumada en aquelles hores en un dia feiner. A la resta de rons s’ha repetit la situació.

Vaguistes al Centre de Control de Metro

Vaguistes al Centre de Control de Metro

Els treballadors de Metro han fet a la tarda una acció al Centre de Control on han penjat pancartes en les quals convidaven l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ni al conseller delegat, Enric Cañas, a treballar ells i les seves famílies en les condicions que ho fan els operaris de Metro pel que fa a possible contaminació per amiant.

Els representants legals dels treballadors en vaga han denunciat a Inspecció de Treball un incident. Segons la informació facilitada a Diari del Treball pel comitè de vaga, entre les 7 i les 9 del matí Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha fet circular 78 trens quan en un dia normal ho van 154, cosa que suposa que ha fet circular un tren més dels que l’article 2 de l’orde de serveis mínims.

A la denúncia es demana a Inspecció que corregeixi l’actitud de la direcció de l’empresa en els pròxims dies de vaga, convocada pel 26, 27 i 28. També es demana que apliqui el correctiu econòmic que correspon.

Pel que fa als efectes de la vaga, TMB informa que  des de primera hora del matí els combois no han pogut absorbir tots els usuaris i s’ha regulat l’accés de passatgers en algunes estacions del metro. Els punts amb més flux d’usuaris han estat al tram central de la Línia 5, entre La Sagrera i Diagonal.

Un dels indrets més conflictius ha estat l’estació de Sagrada Família, on puntualment no s’han aturat els combois a causa de l’aglomeració d’usuaris als combois i a l’andana. Als enllaços de La Sagrada també s’han fet regulacions intermitents.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*