Aglomeracions i congestió a algunes parades de la línia 5 de Metro durant la vaga per la crisi de l’amiant

Els treballadors afirmen que el seguiment de la protesta s'ha situat en el 97% dels operaris que no havien de treballar per serveis mínims

Redacció
 
 
 
Un comboi de Metro de Barcelona Foto: TOMEU FERRE

Un comboi de Metro de Barcelona Foto: Tomeu Ferrer

La jornada de vaga a Metro de Barcelona ha suposat aglomeracions d’usuaris en algunes línies, cosa que ha obligat a la direcció de l’empresa pública de transports a regular l’accés a algunes estacions. La direcció de Transports Metropolitans de Barcelona  (TMB) ha hagut de regular els accessos a les parades la Sagrera, la Sagrada Família i Verdaguer de la línia 5 durant el primer torn de la protesta dels treballadors que reclamen més implicació de la direcció de l’ens en la lluita contra els efectes de l’amiant.

Especialment importants han estat les aglomeracions al sector central de la línia 5 de metro. Fonts de l’empresa han afirmat que el sector central de la línia 5 ha acumulat en les primeres de servei hores molts passatgers, cosa que ha dut a la companyia a efectuar regulacions d’accés als usuaris. Per evitar que les andanes es desbordessin per la menor freqüència dels combois, poc després de les 7 hores s’ha començat a regular en els enllaços de l’estació de la Sagrera, i uns minuts més tard s’ha fet el mateix en la de Sagrada família.

El seguiment per part dels treballadors ha estat més important que en altres vagues. La presidenta del comitè d’empresa de Metro, Amada Álvarez, ha indicat que en aquesta ocasió han fet vaga el 97% dels treballadors que no tenien assignats serveis mínims.

A més d’aquest divendres, el comitè d’empresa del metro ha convocat aturades parcials els dies 20 i 24 de maig a la gestió que fa TMB de la crisi de l’amiant.

En aquesta nova jornada d’aturades, la Generalitat ha fixat uns serveis mínims del 40% per a les hores punta i un 20% per a les hores vall. La Generalitat justifica aquests mínims perquè el metro és un “element indispensable” per a la mobilitat ciutadana.

Com és habitual en les darreres aturades laborals, TMB ha manifestat la seva queixa davant dels serveis mínims decretats i ha indicat que els troba insuficients.

Els sindicalistes, per contra, consideren que des de la direcció de TMB no es mostra cap preocupació davant dels efectes de les vagues, de manera que afirmen que l’empresa no ha fet cap proposta des de la darrera reunió amb treballadors que data dels dies previs al Mobile World Congress. El Comitè ha denunciat també que fins a les 9.52 no han estat enretirats 9 combois de la línia 5 que havien d’haver estat enretirats a les 9.30 h.

Els usuaris del metro han afrontat aquestes noves aturades amb resignació, i molts d’ells han avançat els seus horaris de sortida dels seus domicilis per evitar arribar tard a la feina.

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*