Acord en l’expedient de la tèxtil Nylstar. El pacte es va firmar divendres passat, segons CCOO. La signatura es va produir després que els treballadors afectats votessin la conformitat del pacte.
L’expedient temporal afectarà 34 treballadors en lloc dels 45 que l’empresa pretenia inicialment. Els operaris als quals s’aplicarà l’ERO temporal són majoritàriament de la secció de filatures. Entre el col·lectiu afectat s’hi inclouen els treballadors amb edats superiors a 59 anys que reuneixen els requisits per jubilar-se a 61 anys, als quals la direcció de Nylstar complementarà la prestació d’atur amb un percentatge que variarà en funció del seu salari.
Amb aquest expedient, afirma CCOO, s’han pogut evitar els 50 acomiadaments, entre treballadors fixos i temporals, que havia plantejat l’empresa en un primer moment.
En el que no hi ha hagut acord entre la representació laboral i la patronal ha estat en la decisió de l’empresa per modificar unilateralment els horaris de treball de les prop de 60 persones de la secció de filatures, que ha rebut el rebuig unànime dels afectats. CCOO estudia en aquest sentit impugnar judicialment la proposta de l’empresa, que vol que els empleats treballin a torns rotatius de matí, tarda i nit durant 21 dies seguits, amb tres petits descansos no consecutius d’un dia, i que després facin 7 dies de festa, per poder així tancar la secció de filatures durant una setmana al mes.
La representació de la UGT al comitè no ha volgut signar l’acta de la darrera reunió amb l’empresa, on es reflecteix l’acord sobre l’ERO i el desacord per la modificació dels horaris de treball, informa CCOO.
Nylstar té la seva planta principal a Blanes. Allà hi treballen 280 persones. Els anys 2013 i 2014 l’empresa, a causa del descens de les vendes, va aplicar un expedient de regulació temporal que va afectar el 75% de la plantilla, i també va anunciar 13 acomiadaments, cosa que va suposar diverses mobilitzacions a Blanes.
La facturació declarada de Nylstar va ser de65 milions d’euros. La seva fundació data de 1923. Abans l’empresa duia el nom de SAFA. Després va passar sota el control del grup Praedium, que es va quedar amb la planta de Blanes, quan SAFA es va desmantellar el 2009. Mesos abans de l’estiu, Praedium va comprar Montefibre, amb planta productiva a Miranda de Ebro, on el grup preveu contractar fins a 220 persones.
El més llegit
SUBSCRIU-TE
Acord sobre l’ERO temporal a la planta Nylstar de Blanes
Redacció3 Minuts lectura