Acord entre CCOO i Caixabank per a les oficines A/store que crea 450 llocs de treball

El pacte garanteix la regulació, compensacions, voluntarietat i manté prejubilacions en les mateixes condicions que hi havia a l’entitat

Redacció
 
 
 
Seu central de CaixaBank

Seu central de CaixaBank

Acord entre CCOO i CaixaBank que regularà la implantació d’un nou tipus d’oficines denominades oficines A/store. El pacte implica garanties i compensacions per a la plantilla afectada. Els punts més destacats són la creació de 450 llocs de treball, la continuïtat de les prejubilacions i un conjunt de garanties i compensacions per a la plantilla.

Les oficines de CaixaBank afectades seran 290. Per cobrir les places es garanteix la voluntarietat mitjançant un concurs i, si no hi ha prou demanda, es contractarà plantilla nova per cobrir les places.

Les persones que treballin a les oficines de nou format tindran dos dies amb sortida a les 18,30 hores (dilluns-dimecres o dimarts-dijous) amb sortida a les 18,30 hores , cosa que inclou divendres i vigílies de festiu. La resta de la setmana els treballadors sortiran a les 15 hores.

El pacte incorpora també jornada intensiva entre l’1 de juliol i el 15 de setembre. Pel que fa a les visites amb clients es bloqueja la planificació a les 18 hores com a màxim. També s’afegeixen 4 dies de lliure disposició per als treballadors afectats.

L’acord incorpora compensacions econòmiques que van des dels 4000 euros anuals per a les persones que no tenen càrrec fins als 2000 euros per a les persones amb càrrec. Per tots hi haurà ticket per menjar les dues tardes en què les oficines restaran obertes, afirma el sindicat.

L’acord contempla també una oferta de prejubilacions per a les persones nascudes els anys 1960 i 1961, amb el 70% i el 68% del salari fins als 63 anys. Al mateix temps es fixa la contractació de 450 persones entre la signatura de l’acord i el 31 de desembre de 2019. En aquest apartat es fixa que el 80% dels contractes seran indefinits.

Finalment s’augmenta, entre altres punts, el nombre de places de retorn per a les persones mobilitzades. Això inclou un protocol de garanties en el cas d’integració en oficines i s’acorda també que en 30 dies s’iniciarà la renovació del pla d’igualtat.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*