Caixabank preveu eliminar el complement per fills que pagava als seus treballadors i treballadores. Aquest punt ha estat comunicat a la delegació sindical amb qui l’entitat s’ha trobat per negociar la supressió de 750 llocs de treball, segons fonts de Comissions Obreres de Catalunya.
A la reunió la direcció de l’empresa ha ratificat la seva posició consistent a reduir 750 llocs de treball mitjançant un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO). El mecanisme seria sol·licitar voluntaris i, si no n’hi han prous s’aplicarien les baixes de manera forçosa.
Dolors Llobet, responsable de CCOO a CaixaBank ha explicat: “De moment no ens han dit en quins llocs hi ha els pretesos excedents. A aquesta quantitat s’afegirien les persones que estan desplaçades en aplicació de la mobilitat geogràfica i amb les quals la direcció té un compromís de retorn”. Malgrat tot, la sindicalista explica que la direcció no ha donat més informació de la distribució territorial dels suposats excedents de plantilla.
Però, l’entitat d’estalvis aprofitaria el procés de negociació obert per reorganitzar la seva xarxa. Així, a Catalunya i Balears, on el banc té una xarxa d’oficines més espessa, a causa dels processos de rejoveniment de la plantilla, farien falta uns 300 treballadors. Aquests operaris, els voldria incorporar procedents d’altres territoris on hi hagués excedents de plantilla. No obstant això, aquests 300 treballadors no rebaixarien la xifra de 750 empleats que CaixaBank vol donar de baixa.
Al seu torn, els sindicats volen que la direcció de l’empresa primer expliqui on hi ha els excedents de plantilla i els justifiqui. Originàriament s’ha indicat que serien persones que treballen en zones on l’antiga Banca Cívica tenia una forta incidència. En segon lloc, els sindicats voldrien, si es demostra que les baixes són justificades, que la sortida de l’empresa fos voluntària i amb indemnitzacions. En aquest sentit, consideren que hi ha un col·lectiu prou important, nascut l’any 1956 que podria, si hi ha un acord, acollir-se a jubilacions avançades.
La proposta de supressió dels ajuts per fills ha suscitat una enèrgica resposta sindical. CCOO no entén com la direcció les proposa quan la plantilla fa anys que treballa, afirmen, en condicions deplorables per les pressions internes, la prolongació sistemàtica de la jornada o l’ambient hostil vers la banca que pateixen directament aquells que donen la cara a les oficines. El sindicat deplora la possible retallada, més quan el consell d’administració, denuncien, s’ha apujat els sous, amb el vot en contra dels sindicat.