Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!

Representants de les organitzacions sindicals USTEC·STEs (IAC), CCOO, I-CSC, ASPEC-SPS, CGT i UGT s’han tancat a la seu del Departament d’Educació “davant la negativa a una negociació real per millorar l’ensenyament públic”, segons han indicat en un comunicat.
Els sindicalistes que conformen la part laboral de la Mesa Sectorial del Personal Docent No Universitari, justifiquen la seva acció perquè després de sis anys de creixement econòmic, no s’han revertit les retallades que es van aplicar a l’ensenyament en el primer moment de la crisi, cosa que afecta de forma greu tant les condicions laborals dels docents com al dret bàsic a una educació pública de qualitat., afirmen.
Entre les reivindicacions que justifiquen la tancada i que els sindicalistes manifesten que Treball no vol atendre hi ha:
- El restabliment irrenunciable de l’horari lectiu anterior a les retallades per a tot el personal.
- La reducció de les ràtios i garantir que no es faci cap tancament de grups a l’educació pública.
- L’inici d’un veritable procés negociador per revertir la totalitat de les retallades.
Els sindicalistes indiquen que davant la falta d’esperit negociador del Departament d’Educació, no queda altra opció que iniciar la mobilització, que culminarà amb una vaga de tot l’ensenyament públic el 16 de maig.
Les organitzacions del sector de l’ensenyament reclamen també l’aprovació de manera urgent d’un decret amb la dotació pressupostària adient per aportar finançament i fer possibles les reivindicacions del sector de l’ensenyament.
Els tancats fan una crida al personal docent i a la ciutadania a concentrar-se durant la tancada davant el Departament d’Educació per fer valdre les seves demandes.
Cal recordar que el 29 de novembre passat es va realitzar una mobilització de docents de les organitzacions (USTEC-STEs, CGT-Ensenyament i ASPEPC-SPS) per reclamar un retorn a les condicions laborals que tenien abans de la crisi. És a dir, tornar a les 23 hores lectives a primària i 18 a secundària; una reducció de les ràtios fins a un màxim de 22 alumnes a primària i 27 a secundària; o recuperar les pagues extres i el primer sexenni de sis anys i no de nou; entre altres mesures. Unes condicions que en aquell moment depenien de la sort dels pressupostos que finalment no es van aprovar, davant la inestabilitat política que afecta Catalunya.