El govern va lliurar dimecres passat les medalles, president Macià, a 16 persones de llarga trajectòria en el món del treball, bé sigui com a sindicalistes, com a sindicalistes o impulsors d’iniciatives empresarials.
Entre els sindicalistes destaquen persones que durant molts anys han assumit càrrecs de responsabilitat en les seves respectives organitzacions.
Josep Maria Bravo va entrar a militar al PSUC i a CCOO l’any 1974 . Va formar part del núcli fundador del sindicat d’hostaleria de les Terres de Lleida. Des del 1980 i fins al 1996 va ser el responsable comarcal de Comissions al Segrià i secretari general del sindicat a les Terres de Lleida. Fins a la seva jubilació, el desembre de 2011, va ser responsable territorial del servei de formació de CCOO a les Terres de Lleida, i de la Fundació Paco Puerto en aquest àmbit territorial.
Isabel Ruíz Llamas és una sindicalista històrica, aquest cop de la UGT de Catalunya. Nascuda a Màlaga, va arribar l’any 1961 a Catalunya. Al sindicat es va convertir en una consumada especialista en negociacions col·lectives. Primer treballa a la multinacional Henkel. El 1977, quan treballava a l’empresa granollerina Roca Umbert, comença la seva tasca a la UGT. L’any 1990 és escollida secretària general de la UGT del Vallès Oriental, i es converteix en la primera dona d’àmbit territorial que arriba a un càrrec de responsabilitat al sindicat. Entre 1992 i 2006 és secretària general de la UGT del Nord-Oriental-Maresme (Barcelonès Nord, Vallès Oriental i Maresme), i a partir d’aquell any i fins al 2009 assumeix la presidència del Vallès Oriental-Maresme. Entre 1993 i 2005 és membre del Comitè Confederal de la UGT i entre 2009 i 2013, secretària general de la Unió de Jubilats i Pensionistes de la UGT de Catalunya. També és patrona fundadora de la Fundació Maria Aurèlia Campmany, que lluita per la igualtat entre persones, i de la Fundació Josep Comaposada, que busca l’extensió plena dels drets humans, laborals i sindicals a Centreamèrica, la zona sud del Mediterrani i la regió andina.
Joan Antoni Tuà és infermer especialitzat en Electroradiologia a l’Hospital Clínic de Barcelona, és també el president del Comitè d’Empresa d’aquest mateix centre sanitari. En paral·lel a la seva activitat professional, entre els anys 1991 i 2010 va representar CCOO de Catalunya al Consell de Direcció del Servei Català de Salut i al Consell d’Administració de l’Institut Català de la Salut entre 1991 i 2010. En l’àmbit polític, ha estat alcalde de Sant Quirze del Vallès (1987-1989) i regidor del municipi durant diverses legislatures.
Un altre premiat és Josep Antoni Barceló. Mestre industrial en l’especialitat d’ajustador matricer, Barceló és un històric del sindicalisme català. La seva trajectòria en la representativitat dels treballadors la va iniciar amb la constitució del primer nucli de la Unió Sindical Obrera (USO) a la companyia Hispano Olivetti, on treballava l’any 1969. La seva activitat en aquesta organització es va intensificar durant la dècada dels setanta, incorporant-se l’any 1978 a la Comissió Executiva de la Unió Sindical Obrera de Catalunya (USOC). L’any 1986 va ser escollit secretari general de la USOC, on va romandre fins al 1995. Tot i que es va jubilar fa ja 9 anys, continua vinculat a la USOC, col·laborant amb la Cooperativa d’Habitatges Socials d’aquest sindicat i amb diferents càrrecs al Consell Rector.
Josep Daroca és un cooperativista agrari de referència. Com a comptable ha dedicat tota la seva vida laboral a la cooperativa agrícola de la Selva del Camp, on s’incorpora l’any 1965 com a administratiu de la Caixa Rural. Des del 2007 és secretari del Consell Rector de l’Associació de Seccions de Crèdit (ASC), entitat que aplega diverses cooperatives agràries de Catalunya amb secció de crèdit i que es va constituir el 1988 sota l’empara de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya. Pel que fa al seu activisme cívic, també és membre de Càritas, Creu Roja, Unicef.