Solidaritat i condol sindicals amb els dos agents forestals morts en acte de servei

CCOO ha fet 5 minuts de silenci davant les seves seus als quals s'ha afegit la UGT de Catalunya, també s'han produït nombroses concentracions arreu de l'Estat espanyol

Redacció
 
 
 

Acte de record als agents forestals morts, davant la seu de CCOO a Barcelona

Els companys i companyes dels dos agents rurals que han estat morts a trets mentre complien amb la seva feina han fet arribar a l’opinió pública el seu condol i solidaritat. S’ha fet amb concentracions de 5 minuts de silenci davant les seus de CCOO. L’altre gran sindicat confederal, UGT s’ha afegit a la convocatòria i ha fet el mateix homenatge als treballadors morts a trets.

El funeral dels agents David Iglesias i Xavier Ribes serà aquest dilluns, 23 de gener,  a les 16 hores, a l’església de Sant Llorenç, de Lleida (plaça Sant Josep, 6). El secretari general de CCOO de Catalunya, Joan Carles Gallego, assistirà al funeral acompanyat d’una delegació de la direcció del sindicat on també hi serà present el candidat a la secretaria general, Javier Pacheco.

Fora de Catalunya els actes de solidaritat també han estat massius en forma de minuts de silenci i de mostra de cartells en silenci. Han estat especialment significatius els actes que s’han celebrat a CCOO del País Valencià, organització amb qui CCOO de Catalunya hi té una relació especial.

Els dos agents morts a trets eren membres actius de CCOO. Un d’ells havia estat delegat de CCOO entre els anys 2012 i 2014 i l’altre era delegat de prevenció des del mes de desembre i havia de ser l’encarregat des de CCOO d’impulsar el protocol contra amenaces i agressions que sovint pateix aquest cos.

D’altra banda, des de la UGT de Catalunya, a més de traslladar el condol a familiars i amics dels dos agents forestals morts, es demana que es replantegin i analitzin els protocols d’actuació en el gran ventall de tasques que realitza el col·lectiu dels agents rurals.

Tot i que en els actes el dol i la solidaritat ha estat l’element dominant, entre els agents rurals de la Generalitat hi ha la preocupació creixement per reclamar a la Generalitat l’establiment de mecanismes i protocols que evitin que fets com els succeïts a Aspa (El Segrià), es repeteixin.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*