El 29 de març de 2012 es va realitzar una vaga general contra la reforma laboral elaborada pel Partit Popular amb aportacions i el vot favorable de CiU. En les mobilitzacions es van produir actuacions molt dures de les forces d’ordre públic. Moltes d’aquestes accions van anar acompanyades de detencions de vaguistes. En algunes ocasions van acabar amb processaments i peticions de fortes penes de presó. Ara, quatre anys més tard el fiscal ha demanat el sobreseïment del cas que afectà 9 joves badalonins.
A poc a poc es van substanciant les causes i el resultat és en la majoria dels casos absolució dels encausats i / o penes simbòliques. Altres vegades, després d’anys d’actuacions judicials el resultat de l’autoritat legal és l’arxivament dels casos.
A Badalona, el 29 M es va organitzar un “piquet unitari” en el qual hi havia persones de diverses procedències ideològiques i procedències. Aquesta agrupació de vaguistes es va dedicar a estendre la protesta. Les actuacions van ser “les normals d’una vaga general”, segons una nota feta pública pels afectats per les detencions produïdes arran de la protesta.
La vaga va comportar 9 detencions, 3 el 29 M i 6 més el 15 de juny de 2012, dos mesos i mig després, algunes d’elles anant-les a buscar a casa i d’altres a la concentració de solidaritat feta a la porta de la comissaria dels mossos.
Els afectats van realitzar una campanya sota el nom “Jo també hi era”, en la qual molts veïns i veïnes de Badalona es van autoinculpar dels mateixos fets dels quals s’acusava els vaguistes.
Un coop coneguda la resolució del cas s’han produït reaccions positives de forces politiques com Guanyem Badalona o la CUP. Un dels detinguts en aquelles protestes és ara regidor del consistori de la tercera ciutat de Catalunya.