“es im-perfect” i l’Olivera guardonats com marca innovadora i premi a la trajectòria d’Acció Solidària Contra l’Atur

La fundació sense ànim de lucre ha concedit des de la seva fundació ajudes per valor de 8,1 milions d'euros

Tomeu Ferrer
 
 
 
Pau Moragas de l'Olivera, rep el guardó de mans d'Àngel Font

Pau Moragas de l’Olivera, rep el guardó de mans d’Àngel Font

L’empresa “es im-perfect”  és la marca més innovadora segons els premis que amb el nom de Josep M Piñol, un dels fundadors, atorga cada any la fundació Acció Solidària Contra l’Atur (ASCA). El segon dels guardons de l’edició d’aquest any ha estat per a la cooperativa L’Olivera, a la qual s’ha concedit el premi a la millor trajectòria. Les distincions comporten una aportació de 10.000 euros en cada cas

ASCA és una fundació sense ànim de lucre que va començar la seva tasca fa 18 anys. La seva activitat principal és la concessió de préstecs sense interès a persones i col·lectius desfavorits. Trenta-dos anys després de la seva fundació continua atorgant crèdits a projectes que creen o consoliden ocupació. Fins al moment, ha concedit 2.992 préstecs amb un import total de 8,195 milions d’euros, cosa que ha permès la creació de 7.741 llocs de treball.

La marca es im-perfect es va crear l’any 2014 per l’empresa Espigoladors. Comercialitza productes de qualitat elaborats a partir d’excedents o de fruites i verdures amb imatge lletja. En aquesta societat hi participen persones en risc d’exclusió social. La marca fabrica melmelades, cremes salses i conserves 100% naturals i artesanals. Espigoladors va ser impulsada per un grup d’emprenedors joves que observaven com a la nit hi havia persones que espigolaven menjar en els contenidors d’escombraries. L’objectiu de l’empresa és, doncs, recuperar part dels aliments en mal estat que es malgasten i al mateix temps generar oportunitats a persones en risc d’exclusió socials, especialment dones amb més de 45 anys.

El premi a la millor trajectòria s’ha atorgat a L’Olivera, una cooperativa de treball associat i d’iniciativa social. Es va crear el 1974 Vallbona de les Monges, a l’Urgell). Actualment té 75 membres. Alguns dels socis són persones amb minusvalideses (alguna discapacitat psíquica, menta, o dificultat d’inserció social). Tots aquests socis troben a l’Olivera, que produeix vins i olis de gran qualitat, una feina remunerada i en alguns casos un sostre. El treball que realitzen el fan al camp, on l’entitat és propietària o té arrendades 46 hectàrees de terra de conreu, o fan també treball en el procés d’envasat del vi i de l’oli.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*