Sindicats i la plataforma Defensem la Formació Professional reclamen el cessament del director general d’FP i inicien mobilitzacions

A banda del manifest reivindicatiu els sindicats, USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, CGT i UGT. Intersindical_CSC i la plataforma Defensem l'FP convoquen una mobilització dimarts 11 a les 11h davant del Departament d’Educació a Via Augusta 202

Redacció
 
 
 

Assemblea d’ensenyants i entitats on s’han decidit noves accions contra la reforma curricular de l’FP

La falta d’entesa entre el Departament d’Ensenyament i els sindicats i plataformes en favor de la Formació Professional ha fet un pas endavant. L’Assemblea Docent Plenària convocada de forma unitària pels sindicats sotasignants i per la plataforma Defensem l’FP han instat el cessament del Director General de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Sr. Joan Lluís Espinós Espinós i la retirada immediata de la reforma curricular dels cicles formatius encetada per la Resolució EDU/1076/2019 del 24 d’Abril. Aquesta norma s’ha concretat amb es orientacions curriculars publicades recentment.

Els sindicats, Els sindicats: USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, CGT i UGT, I-CSC i la plataforma Defensem l’FP, han convocat mobilitzacions coincidint amb la mesa sectorial de dimarts dia 11 a les 11h davant del Departament d’Educació a Via Augusta 202.

El malestar de les organitzacions de docents es concreta en la consideració com a  “inadmissible que tant la Resolució com la reforma curricular s’hagi fet amb presses, sense comptar amb la comunitat educativa, perjudicant greument els ensenyaments professionalitzadors en reduir la formació integral i de qualitat a l’alumnat que impartim als centres tot substituint-la per pràctiques en empresa, i que afectarà a llocs de treball dels docents”, segons un comunicat d’urgència fet públic durant la tarda de dijous, 6 de juny.

Les entitats i sindicats fan una crida a les direccions dels centres a no aplicar les orientacions curriculars publicades pel Departament d’Ensenyament, afirmen. Això ho justifiquen davant “la manca de normativa de la reforma curricular”.

L’assemblea ha decidit reunir-se també amb els diferents grups parlamentaris per transmetre el malestar de la comunitat educativa expressat en el manifest publicat al manifest.cp .

Els ensenyants fa diverses setmanes que es mobilitzen davant del que consideren un moviment d’Ensenyament que afectarà negativament els alumnes i també l’ocupació en la Formació Professional, en un moment en què és imprescindible la millora de la formació per adaptar els coneixements al canvi tecnològic.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*