Jutgen dues militants de CGT per participar en un piquet el 29M a Barcelona

Laura Gómez i Eva Sànchez van participar en una 'performance' de denúncia davant la Borsa

Redacció
 
 
 
Laura Gómez i Eva Sánchez,: FOTO cgt València

Laura Gómez i Eva Sánchez,: FOTO cgt València

Laura Gómez i Eva Sánchez són dues afiliades al sindicat CGT que el 29 de març de 2012, jornada de vaga general, participaven en un gran piquet informatiu al centre de Barcelona. De resultes de la seva activitat aquell dia viuen un malson. La justícia les acusa de dos delictes: danys i desordres públics. Això vol dir que cadascuna d’elles podria anar a la presó dos anys i mig i a més, haurien de pagar 40.000 euros en concepte d’indemnització i multes.

El 29 de març les dues sindicalistes formaven part, com ja s’ha dit, d’un gran piquet, format per diversos milers de persones que va actuar al centre de Barcelona durant la vaga general. En un moment donat el grup es va dirigir al Passeig de Gràcia. Segons les seves declaracions, Laura va deixar una caixa de cartó davant la porta de l’edifici amb papers imitant bitllets de banc i la va encendre amb un encenedor, mentre Eva col·loca una cinta de plàstic a les portes. Després d’uns minuts un Mosso d’Esquadra la va apagar amb un extintor de mà. Centenars de persones, periodistes i també policies d’uniforme i de paisà estaven presents, sent testimonis d’una performance de denúncia davant d’un edifici representatiu del capitalisme. El piquet va continuar la seva marxa, sense més.

Presó preventiva i clandestinitat en democràcia

Vint-i-sis dies després dels fets els Mossos d’Esquadra detenen Laura quan sortia de casa. L’acusació, en aquell moment, consistia en cinc delictes amb penes que sumaven 30 anys de presó. La jutgessa, Carmen García Martínez, va fer seus els arguments de la Fiscalia, fent cas omís dels arguments de la defensa i va decretar presó provisional, romanent durant 24 dies presa, fins al 17 maig 2012, després dels quals va ser posada en llibertat amb càrrecs i sota fiança de 6.000 euros. També se li va privar del seu dret de manifestació durant més d’un any i mig.

El mateix dia que van detenir Laura Gómez, la policia també va anar a buscar l’Eva Sánchez. No estava a casa, havia anat a treballar. Amb companys del sindicat va anar a la Comissaria de les Corts. L’endemà va saber que en l’atestat també hi estava nomenada. Va decidir marxar de Barcelona i amb companys del sindicat va estar preparant la seva compareixença davant la justícia. El 2 de maig va decidir tornar a la normalitat, i no va ser fins al 31 de maig que va rebre una trucada al seu mòbil procedent dels Mossos d’Esquadra, comminant-la a passar per comissaria i recollir una citació per declarar davant la jutgessa del cas.

Finalment, després de tres anys d’instrucció judicial, les penes són les esmentades abans. El judici està previst per als dies 6, 7, 8, 9 i 13 d’octubre al Jutjat penal nº26 de Barcelona. Al banquet dels acusats també s’asseurà el sindicat CGT, com a responsable civil subsidiari.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Les dues sindicalistes acusades de desordres durant la vaga del 29-M no entraran a la presó

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*