El SOC formarà mil treballadors en perspectiva de gènere per reduir la bretxa salarial

La Generalitat preveu posar en marxa el programa sense esperar a saber si tindrà fons procedents de la conferència sectorial de Treball

Redacció
 
 
 
Mercè Garau i Mireia Mata, durant la roda de premsa. Foto: Dep Treball

Mercè Garau i Mireia Mata, durant la roda de premsa. Foto: Dep Treball

El departament de Treball, posarà en marxa un programa de formació interna relacionada amb la perspectiva de gènere per als més de mil treballadors del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquesta és una de les mesures més destacades d’un paquet de deu que han anunciat en roda de premsa directora del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), Mercè Garau,i la directora d’igualtat de la Generalitat, Mireia Mata. Les actuacions són fruit de la constatació de la gran rasa de desigualtat que es dóna en el món del treball i que s’han vist en diversos estudis fets públics pel departament. L’últim és el que xifra la bretxa salarial entre homes i dones en un 26%.

També es posaran en marxa protocols d’atenció a dones víctimes de violència masclista, i les persones que treballen en la promoció de la igualtat d’oportunitats podran acreditar la seva experiència professional obtenint el certificat Promoció de la igualtat efectiva entre dones i homes. Com a política preventiva, el SOC implementarà per primera vegada, a través dels programes de Garantia Juvenil, un mòdul formatiu o taller en matèria d’igualtat i violència masclista per fer reflexionar els joves sobre aquesta matèria.

A més, en la roda de premsa s’ha anunciat que es proporcionaran incentius a la conciliació, com ajudes i beques, per a les persones participants en programes d’orientació i formació, i el SOC inclourà a les dones amb major dificultat per accedir al mercat laboral com a col·lectiu prioritari en els seus programes de treball.

Un altre punt anunciat serà l’impuls de projectes singulars de garantia juvenil per a col·lectius específics de dones, com les d’ètnia gitana, i donarà suport mesures per fomentar la presència de la dona en sectors en què està infrarepresentada, com la tecnologia i la indústria.

El conjunt de mesures avançades es presentarà oficialment a la pròxima reunió del consell de direcció del SOC i, si són aprovades entraran en la programació del curs 2017-2018. No obstant això, el pla no té una dotació pressupostària fixada perquè està pendent dels fons que hauria de rebre la Generalitat procedents de la Conferència sectorial de Treball, que s’ha de celebrar a Madrid, que és on es distribuiran els fons.

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*