Els comitès d’empresa i professional creuen que s’ha nomenat de Sanchis per tenir TVC ‘sota control’

Reclamen un consell de direcció de la CCMA escollit per concurs de mèrits i no per afiliacions ideològiques que treballi per uns mitjans púbics al servei del conjunt de la societat

Redacció
 
 
 
El president Puigdemont escolta a peu dret les reclamacions dels comitès de TVC i Catalunya Ràdio

El president Puigdemont parlava arran d’un conflicte anterior, amb membres els comitès de TVC i de Catalunya Ràdio

El comitè d’empresa i el consell professional de la televisió autonòmica han blasmat, en un comunicat contundent, el nomenament “per sorpresa” del nou director de TV3, Vicent Sanchis.

“Exigim que els nomenaments es facin amb consens o per majories qualificades i per això reclamem les reformes legislatives que evitin canvis a dit com el d’avui. La designació del nou director es manté dins dels acords dels partits del govern per repartir-se els càrrecs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) que permet a l’antiga CDC controlar la direcció del Consell de govern i de TVC”, afirmen en la nota conjunta.

Els organismes que representen respectivament al conjunt de treballadors de Televisió de Catalunya i als professionals de la informació de l’ens, asseguren: “la decisió del Consell de la Corporació  arriba en un moment de protagonisme mediàtic molt inconvenient per als dirigents de l’antiga Convergència  (Cas Palau, Cas 3%).  Precisament la bona cobertura informativa d’aquests judicis no es pot veure interferida per decisions extraperiodístiques.”

Mandat caducat

La direcció de la Corporació ha nomenat Sanchis en lloc de Jaume Peral. Al respecte, el comitè d’empresa i el comitè professional de TVC afirmen que el directiu feia mesos que reclamava un millor finançament per renovar la programació de la televisió catalana, “aquesta pot una clau de la seva substitució”, puntualitzen.

Els representants dels treballadors de TVC consideren que “des del Govern, i des de la majoria del Consell de la CCMA,  continuen veient la Corporació com un instrument de propaganda a curt termini que cal controlar i no actuen per millorar les expectatives de futur de la principal indústria audiovisual de Catalunya”. A més, qüestionen la legitimitat de la direcció de la CCMA : “la meitat dels consellers amb el mandat caducat, s’haurien d’haver renovat fa quasi dos anys i no oblidem que la seva estructura respon encara als acords del 2012 entre CiU i el PP”.

Com a conclusió, els comitès de TVC reclamen una reforma que “comporti un Consell de govern professional desgovernamentalitzat i despartiditzat, i amb uns directius escollits per concurs de mèrits i no per filiacions ideològiques, per treballar per uns mitjans públics oberts al conjunt de la societat  que és plural social i políticament”.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*