CCOO i UGT criden a la vaga el 12 de desembre els 250.000 treballadors de la funció pública de la Generalitat

Reclamen el pagament abans de finals d’any d’almenys el 10% de la paga extra de 2013 i el compromís de liquidar en dos anys el deute restant

Redacció
 
 
 
Un moment de la roda de premsa en la qual els representants de CCOO i UGT han anunciat la vaga del 12 de desembre foto CCOO

Un moment de la roda de premsa en la qual els representants de CCOO i UGT han anunciat la vaga del 12 de desembre foto CCOO

La proposta de la  de la Generalitat a abonar en vuit anys les pagues extres que deu als seus treballadors ha suscitat una oposició majoritària. Per això, els sindicats amb més representació a l’administració autonòmica: CCOO i UGT de Catalunya han anunciat una jornada de vaga en aquests serveis que es realitzarà el 12 de desembre vinent, segons han manifestat en roda de premsa, Joan Maria Sentís, de CCOO i Carles Villalante, de la UGT. Ambdós sindicats han fet una crida a la resta de forces obreres amb presència a l’Administració de Catalunya perquè s’afegeixin a la convocatòria.

El motiu principal de la convocatòria de vaga és l’exigència del retorn abans d’acabar l’any de com a mínim el 10% de la paga de 2013, un calendari de retorn els propers dos anys de les pagues de 2013 i 2014 i de tots els drets sostrets aquests darrers anys.

Els sindicats han iniciat ja el procés mobilitzador que ha de culminar amb la jornada de vaga del 12 de desembre. Així, dimarts, 13 de novembre, a les 9.30 hores, CCOO i UGT han convocat una concentració a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona com a inici de les accions que han de culminar, si no hi ha una resposta positiva de l’Administració, amb la vaga, que els sindicalistes creuen que en el seu àmbit ha d’emular l’aturada de país del 3 d’octubre de l’any passat.

A la vaga estan cridats els 250.000 treballadors dels serveis públics de la Generalitat.

A la roda de premsa on s’han anunciat les mobilitzacions, els sindicalistes han tornat a carregar fort contra el que consideren una posició insostenible de la Generalitat. La darrera proposta presentada a la Mesa General de la Funció Pública del govern de Catalunya ha estat considerada com un insult per als treballadors. Recordar que la Generalitat va proposar retornar els diners de les pagues extres de 2013 i 2014 en vuit anys començant per 2019. Això trencava anteriors declaracions oficials en què el compromís era, com a mínim pagar el 10% de la paga de 2013 el 2018.

Segons càlculs efectuats pels sindicats abonar les pagues extres que van ser sostretes als treballadors públics sumaria una xifra propera als mil milions d’euros.

Els sindicats han engegat la maquinària reivindicativa. Els pròxims dies faran públic el calendari de mobilitzacions. Al mateix temps, han demanat entrevistes amb els Grups Parlamentaris i pensen fer també una petició de reunió amb els consellers Pere Aragonès i Jordi Puigneró.

Els representants dels treballadors públics consideren clau per aturar les protestes un compromís del govern de Catalunya en el sentit d’abonar en dos anys la totalitat de les pagues extres que els hi deu la Generalitat. Però abans caldria que la Generalitat retirés la darrera proposta que va fer que els sindicalistes s’aixequessin de la taula de negociació com a mostra d’indignació.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*