Els treballadors de l’empresa que va patir dimarts l’accident mortal a Indústries Químiques de l’Òxid d’Etilè (IQOXE) van fer vaga fa menys de 30 dies perquè consideraven que la direcció, tot i que la societat té beneficis, havia fet acomiadaments no justificats i pretenia aplicar mesures que precaritzaven la plantilla, segons va publicar aquest diari.
La vaga convocada pels treballadors de la societat Indústries Químiques de l’Òxid d’Etilè (IQOXE) va tenir un seguiment del 100% segons fonts del sindicat convocant, la federació d’indústria de Comissions Obreres de Catalunya (FICCOO). El conflicte va esclatar després que la direcció de l’empresa acomiadés tres treballadors, i tot enmig de la negociació d’un acord d’empresa, segons les fonts consultades. La direcció es negava a aplicar els increments salarials que els corresponen per sector, precaritzant les condicions laborals dels treballadors i treballadores.
La Federació d’Indústria de CCOO afirma que l’empresa, que pertany a un grup que té beneficis, es nega a aplicar els increments salarials que per sector corresponen. A més, afirmen, la societat s’entesta a precaritzar els llocs de treball. Si a tot plegat se li suma l’acomiadament de tres treballadors, el conflicte està servit, asseguren a CCOO.
IQOXE és l’únic productor d’Òxid d’Etilè a Espanya, amb una capacitat instal·lada de 140.000 tones anuals. El 50% d’aquesta producció està destinada a la fabricació de Glicol, una de les principals matèries primeres per a la producció dels polímers PET. Aquests polímers serveixen, entre altres per fabricar les ampolles d’aigua mineral de gran demanda arreu.
El març de 2017 l’empresa va obrir una nova planta a La Canonja, amb una inversió de 10 milions d’euros cosa que ha suposat un increment de la capacitat de l’empresa a l’hora de produir etoxilats, poliols i tota una àmplia gamma de polietilenglicols, matèries primeres per a la producció d’escumes, cosmètica, detergents i anticongelants, entre altres productes.