Una sentència veu improcedent per falta de proves l’acomiadament d’un treballador de SLM del taller 12 de Seat

La direcció de la companyia justificava l'acomiadament de tres delegats i un afiliat a CCOO‌ afirmant que havien fet malbé una màquina de cafè i tot i haver-hi filmacions no s'ha pogut demostrar l'acusació

Tomeu Ferrer
 
 
 
Assemblea de treballadors d'SLM , en una foto d'arxiu

Assemblea de treballadors d’SLM , en una foto d’arxiu

Un jutjat del social ha sentenciat que un dels quatre sindicalistes acomiadats de l’empresa SLM, que opera en el taller 12 de Seat, ha estat fet fora de manera irregular per l’empresa, del grup Sesé. La resolució afirma que els motius adduïts per la direcció de la companyia no s’ajusten a la veritat

Aquest és el primer dels judicis contra els acomiadaments d’SLM, firma que gestiona la logística en l’esmentat taller de l’empresa automobilística, segons fonts de la federació d’indústria de CCOO.

A SLM treballen uns 500 operaris i altres 300 que formen part d’Empreses de Treball Temporal (ETT). L’agost de 2018 els treballadors d’SLM van estar a punt de fer vaga perquè temien que Seat, en el seu projecte d’implantar el que anomena ‘magatzem intel·ligent’, externalitzés part dels llocs de treball que operen actualment en aquell lloc. Finalment es va arribar a un acord, ja que l’empresa va donar garanties que no canviaria la seva activitat. El pacte va suposar la desconvocatòria de la vaga.

No obstant haver arribat a un acord, l’empresa va iniciar un procés de sanció per castigar els 4 sindicalistes, 3 delegats i un afiliat a CCOO. Els va culpar per haver fet malbé una màquina de distribució de cafè. En realitat CCOO‌ al Baix Llobregat considerava que l’empresa amb els acomiadaments havia aplicat un castic als treballadors.

En el judici l’empresa no ha pogut acreditar que l’afiliat de CCOO‌ hagués fet malbé la màquina. Per tant, no s’ha pogut demostrar que hagués comès cap infracció, cosa que ha fet que l’autoritat judicial consideri l’acomiadament com a improcedent, cosa que fa possible que torni a la feina si SLM ho permet, o hagi d’indemnitzar l’afectat.

Un dels motius de la decisió és que sembla que SLM, a través d’un detectiu contractat, hauria ubicat una càmera per vigilar els treballadors, sense haver seguit els tràmits legals que la normativa de protecció de dades exigeix. No obstant això, Josep Maria Hernández, secretari general de la federació d’indústria de CCOO‌ creu que «el més important és que no s’ha pogut demostrar que el company, ni els altres tres delegats als quals s’ha acomiadat, haguessin fet malbé la màquina. Per tant, apel·larem perquè creiem que s’ha d’anul·lar l’acomiadament i el treballador i els delegats han de poder tornar a la feina amb tots els drets».

Posteriorment, a la decisió de l’empresa els treballadors de SLM han fet diverses vagues i aturades parcials exigint que es readmetin els quatre sindicalistes que han estat fets fora.

2 Comments en Una sentència veu improcedent per falta de proves l’acomiadament d’un treballador de SLM del taller 12 de Seat

  1. Yo soy el k a ganado la sentencia

  2. Bueno estamos contentos con la sentencia pero no satisfecho pero si k seguir luchando por k la empresa vulnera los derechos del sindicato i adiliados

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*