La Trobada Internacional d’Economia Social i Solidària que se celebrarà a Barcelona els dies 22 i 23 de novembre amb l’objectiu de posar en comú experiències d’economia solidària existents en països com França, Itàlia, el Quebec i Catalunya intentarà també posar en marxa una xarxa de municipis catalans pel desenvolupament local social i solidari.
La reunió internacional servirà com a posada de llarg del Comissionat d’Economia Social i Solidària creat pel nou govern de Barcelona i que ostenta Jordi Via. La trobada constarà de dues jornades. La primera aplegarà experiències d’organismes i persones dels països on més s’ha desenvolupat l’economia solidària.
La segona jornada començarà amb una taula rodona sobre municipalisme i economia solidària amb representants dels ajuntaments de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell i Barcelona. En aquesta trobada es posaran en comú les polítiques dissenyades per aquests ajuntaments que tenen majories de progrés de tipus divers, segons l’organització de la reunió. Es vol aprofitar l’economia social per crear llocs de treball de qualitat per resoldre les necessitats de la ciutadania i al mateix temps promoure la democràcia econòmica a les ciutats.
Experiències internacionals reeixides
La intenció dels organitzadors de la Trobada Internacional de Municipalisme i Economia Solidària és que la taula rodona de ciutats catalanes serveixi de tret de sortida per a la creació d’una xarxa catalana de municipis compromesos amb l’economia social i solidària.
En l’àmbit internacional la trobada comptarà amb ponències de referents com Jean-Louis Laville, un dels màxims experts en economia solidària del món, així com d’Annie Berger (França) Floriana Colombo (Itàlia) i Patrick Duguay (Quebec), que compartiran com les administracions locals desenvolupen l’economia social i solidària, en relació amb els múltiples agents socials de l’economia solidària presents als territoris.
Les jornades es faran a Sala auditori, Barcelona Activa (C/Llacuna) els esmentats 22 i 23 d’octubre.
El nou equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona ha fet de l’economia social i cooperativa un dels eixos de desenvolupament de l’activitat econòmica que pensa generar el consistori per tal de dinamitzar la ciutat. En aquest sentit, la tasca que realitza des de fa molt temps Barcelona Activa, inclourà l’economia social i solidària com un dels seus eixos d’actuació.
Aquí podeu veure el programa de les jornades
1 comentari
Pingback: Quatre granajuntaments signaran el manifest cap a una xarxa de municipis de l'economia social i solidària