El comitè d’empresa i la direcció del Periódico de Catalunya han arribat a un principi d’acord que permet la desconvocatòria de la vaga que seguien els treballadors del diari generalista, segons fonts del comitè d’empresa.
El contingut de l’acord no es coneix, només ha transcendit que s’ha arribat a una entesa sobre el retorn de la retallada unilateral aplicada a la plantilla el mes passat. Ara, s’haurà de negociar la pretensió de l’empresa de reduir salaris fins a un 16%.
Abans d’arribar al principi d’entesa els treballadors de l’Sport havien tornat a la feina. En la seva assemblea s’havien votat dues jornades d’aturada. De fet el diari ha arribat als quioscs cada dia, encara que fet per una part molt petita de la plantilla i, afirma el comitè d’empresa, per persones contractades per trencar la vaga, per la qual cosa han presentat denuncia a Inspecció de Treball.
El què ha cridat l’atenció als treballadors en tornar a la feina ha estat veure que a la redacció, la direcció, havia contractat dos guàrdies de seguretat, cosa que ha provocat la queixa dels representants dels operaris, segons ha manifestat en un comunicat el Sindicat de Periodistes de Catalunya, que ha qualificat la situació com a pròpia d’un estat policial.
Més seguiment dimecres
Per la seva banda, els treballadors del Periódico van mantenir dimecres la vaga. I ho van fer fins i tot amb més seguiment que els dies anteriors. Segons el comitè d’empresa durant dimecres a l’interior de la redacció només hi treballaven el director, Enric Hernández i dos membres del seu Staff, quan el primer dia de la vaga hi havia fins a cinc càrrecs del diari treballant.
A darrera hora de la tarda el grup empresarial Zeta i el comitè d’empresa de El Periódico van tornar dimecres a negociar una sortida. El dia anterior un contacte semblant va acabar sense ser acceptat pels treballadors. En aquest cas tampoc hi ha hagut pacte i la vaga continua.
Els tres primers dies de la vaga els treballadors han vist com al seu lloc de concentració s’hi acostaven grups musicals com Sabor de Gràcia, o com Lágrimas de sangre, Rafa Pons i Gerard Quintana, per actuar improvisadament en solidaritat amb els vaguistes.
La sortida al conflicte era urgent perquè a finals de setmana s’editen diversos suplements que haurien d’haver estat tancats prèviament, cosa que pot fer que el diari arribi als quioscos sense el seu contingut habitual.