Principi d’acord entre Cacaolat i el comitè d’empresa per desconvocar la vaga indefinida

El pacte, s'ha aprovat en assemblea en una renyida votació suposa que entre juny i setembre es treballaran cinc caps de setmana més un per torn el desembre

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració de treballadors a Cacaolat de Santa Coloma

Concentració de treballadors a Cacaolat de Santa Coloma

El comitè d’empresa de Cacaolat sotmet a l’assemblea de treballadors de la fàbrica de Santa Coloma de Gramenet un preacord al qual hauria arribat amb la direcció de la companyia. El pacte que s’ha ratificat pels treballadors en una renyida votació, permet desconvocar la vaga indefinida que paralitza la factoria del Barcelonès Nord, segons fonts sindicals.

El principi d’acord parteix diferències entre la posició de l’empresa i la dels operaris. Així, es proposa que els treballadors de producció treballin durant cinc caps de setmana entre els mesos de juny i setembre. Pel que fa al desembre se’n treballaria un per torn. El pacte deixa fora el conjunt del mes d’agost i garanteix a tots els treballadors almenys tres setmanes de vacances.

Durant la tarda els treballadors  van debatre la proposta que finalment es va aprovar en una ajustada votació. El preacord ha comptat amb la medicació del Departament de Treball de la Generalitat i compta amb el vistiplau pels sindicats USOC, CCOO, UGT i CGT, encara que la darrera paraula és dels treballadors, especialment dels de producció, que són els més afectats per la proposta inicial de l’empresa.

La direcció de Cacaolat va plantejar que durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre i també desembre, els treballadors de producció treballessin tots els caps de setmana. Davant la falta d’acord, el 3 de desembre es va iniciar una vaga indefinida que ha mantingut aturada la planta de Santa Coloma de Gramenet.

La mobilització dels treballadors ha estat acompanyada per la solidaritat d’establiments com bars i empreses de restauració que s’han negat a consumir els populars batuts. A més es va iniciar, de manera espontània un cert moviment de boicot que va fer que el comitè demanés no seguir-lo de manera dràstica per evitar que la pèrdua de mercat afectés l’estabilitat dels treballadors en un moment dolç del mercat. La crida feta en nom del comitè va causar la protesta de diversos col·lectius que consideraven que en plena vaga suposava un afebliment de la posició dels vaguistes .

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*