Nous casos d’escoles i instituts s’afegeixen a les queixes per impagament de salaris de SENFO i Fundació Futur

Les treballadores dels SAD del Baix Llobregat es concentraran davant dels ajuntaments per reclamar els seus salaris i CCOO d'educació ha convocat dues assemblees obertes per organitzar les treballadores i treballadors afectats per la manca de pagament

Tomeu Ferrer
 
 
 
Concentració de treballadores i treballadors d'escoles bressol davant Foment del Treball foto: VS

Concentració de treballadores i treballadors d’escoles bressol davant Foment del Treball foto: VS

Els impagaments vinculats a la Fundació Futur i a l’empresa SENFO afloren dia a dia. Si fa unes jornades es feia públic que hi havia escoles de Sant Andreu de la Barca on els seus treballadors no cobraven, més tard es va conèixer el cas en el mateix sentit de les treballadores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), del Baix Llobregat i també dilluns es va conèixer que escoles de Barcelona, conegudes com Simphonie-EB i la Zal de la Zona Franca, tampoc cobren des de fa aproximadament un mes i mig. Ara s’han conegut més casos en el que sembla una situació de gran abast. Es tracta de les escoles Pau Casals i Font d’Orpina, a Vacarisses i dels 26 treballadors del CEIP Dr. Ferran I Clua, de Barcelona.

Els aproximadament 900 treballadors de Fundació Futur i els 600 operaris de SENFO fa un mes i mig que no cobren les nòmines, les empreses, que comparteixen seu al barri de Sant Andreu i tenen el mateix telèfon no responen ni a treballadors ni a les demandes d’informació de la premsa.

Tot i que en la major part dels casos les treballadores i els treballadors no estan organitzats sindicalment, ja han començat a produir-se les primeres reaccions. Així, les treballadores del SAD del Baix Llobregat convoquen concentracions davant les seus dels ajuntaments de la comarca dimecres, 19 de juny a les 11,30 hores. Reivindiquen el pagament dels seus salaris i que les entitats municipals o en el seu cas, el consell comarcal, de qui depenen, rescati el servei externalitzat i garanteixi els llocs de treball en cas de convocar una nova licitació.

Igualment, la Federació d’Educació de CCOO ha convocat dues assemblees obertes a Barcelona, a les 10 del matí i a les 18 hores, a la seu del sindicat, a Via Laietana, 16. En aquestes reunions es vol aplegar els treballadors i treballadores de les dues entitats, que semblen estretament vinculades que mostren problemes per pagar salaris: Fundació Futur i Grup SENFO i establir una estratègia conjunta.

Concentracions i assemblees

Les entitats que havien externalitzat serveis a Fundació Futur o a SENFO intenten trobar alternatives a la situació. Això passa al Baix Llobregat i ha passat a Sant Andreu de la Barca. L’escola Font d’Orpina de Vacarisses depèn del Departament d’Ensenyament, igual com el CEIP doctor Ferran i Clua de Barcelona.

El Departament de Treball de la Generalitat, consultat per Diari del Treball, ha manifestat no tenir constància de cap denúncia  a Inspecció de Treball per impagament de salaris relacionada amb les dues empreses objecte de queixa per part dels seus treballadors. En tot cas afirmen que les concessions fruit d’externalitzacions han de tenir un plec de condicions en el qual han de figurar les garanties que haurien d’assumir les empreses en cas de no complir amb les seves obligacions.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*