El nomenament de Vicent Sanchis com a director de TV3 ha suscitat un dur comunicat del Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC), organització amb forta presència a les redaccions de l’ens públic. El sindicat ha qualificat el canvi de director con de “sobtat” i ha qualificat Sanchis “d’alineat des de sempre amb el pujolisme i amb CDC”. El SPC afirma a més que no es coneixen les competències del nou director en gestió audiovisual, estenent doncs la crítica també al vessant professional.
En una al·lusió velada a CDC el sindicat afirma que qui pot moure els fins de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), “sembla que se’n fumi del Parlament i de la reforma de les lleis audiovisuals”. Aquest canvi legal intenta tornar al consens en la gestió de la Corporació. Així es volia superar una etapa de “control governamental de la CCMA”, que afirma, es va iniciar amb la contrareforma del 2012 impulsada conjuntament per CiU i PP.
En una anàlisi dura, el SPC afirma que la mesura, que qualifica en el comunicat com “cop de convergència a TV3”, mostra qui té el control polític de la televisió pública i com continua utilitzant-la de manera partidista per “assegurar-se el manteniment en el poder”. En aquest sentit compara la situació amb les quals es donava a Catalunya a finals del segle passat, quan “la desafortunada gestió de pujolisme a la CCMA, i ara de les denúncies dels professionals, va provocar els primers debats parlamentaris que intentaven situar la Corporació en la línia dels seus homòlegs europeus”.
El SPC afirma que disset anys després “Catalunya segueix tenint uns mitjans dependents directament del Govern, “que fins i tot quan no li agrada el darrer nomenament digital, en fa un altre, utilitzant de corretja de transmissió en un consell de la CCMA que és “sempre obedient a la majoria de govern”.
El sindicat acaba el seu dur comunicat instant el Parlament a reprendre el seu protagonisme en un ens públic que no ha de dependre del Govern, assegura.