Aquest matí diferents persones que formen part de la Plataforma + drets i + justícia social s’han trobat a l’estació de Sants de Barcelona per repartir octavetes convocant a la manifestació de diumenge dia 12. També han repetit la mateixa dinàmica a altres estacions de tren i metro. La manifestació començarà a les 12 hores i sortirà de la Plaça Urquinaona.
Per tal d’explicar els motius de la convocatòria i els preparatius de la manifestació, a les 8.30 hores, en el vestíbul de l’Estació de Sants, Cristina Torre, secretària d’Acció Sindical de CCOO de Catalunya, i Núria Gilgado, Responsable de Política Sindical d’UGT de Catalunya, han atès també als mitjans de comunicació. També han estat presents Antonio López com a representant de la Marea Blanca de Catalunya i Jaume Garcia, de la Plataforma Fiscalitat Ambiental Justa i Solidària.
López, de la Marea Blanca, ha explicat que participen de la mobilització perquè cal sortir al carrer després de la pandèmia: “el tema sanitari a Catalunya està molt deteriorat, també les visites presencials i l’atenció primària de la qual estem demanant el 25%-.. també volem revertir aquest sistema públic-privat”. I és per tot això que López ha explicat que s’adhereixen a aquesta plataforma “perquè cal sumar per revertir les retallades i millorar els serveis públics en general”.
Garcia, de Plataforma Fiscalitat Ambiental Justa i Solidària, ha dit que en general treballen per uns millors serveis públics. Ha apuntat que s’ocupen de saber com es paga això i com s’hauria de pagar i ha suggerit que per dues vies. Demanen un impost de patrimoni que fos més progressiu i es dirigeixi a les grans fortunes com l’única manera de revertir la diferència entre la població. També ha afegit que defensen que les grans multinacionals paguin d’una vegada. “S’ha fet un petit pas d’un 15% però és totalment insuficient”, ha dit. El fet de reduir el el diferencial respecte la mitjana europea del PIB també seria important. Tot això, diu, aniria molt bé per pagar serveis publics.
Després, ha estat Núria Gilgado, secretaria de política sindical UGT Catalunya, qui ha afirmat que la Plataforma neix per defensar els drets civils, socials i polítics de la ciutadania i haver-se constituït com a plataforma ha servit just per poder arribar a societat civil i a organitzacions. “Cal un canvi de model econòmic que posi en el centre a les persones. Cal també un canvi de model productiu que inverteixi en indústria, que hi hagi un canvi de model també en el sector del turisme i en el sector serveis. Volem també una societat que sigui més justa i igualitària”, ha dit. I és que com ha afegit, “ara mateix més del 26% de la població està en risc d’exclusió social i de pobresa. El 12% de les persones que treballen són pobres i tot això cal canviar-ho”. També ha fet esment al fet que ara s’està debatent al voltant dels pressupostos amb més inversió de la història i creuen que aquests pressupostos han de tenir al centre les persones i han de tenir polítiques econòmiques que estiguin basades en el benestar de la ciutania en general. “Cal derogar les reformes laborals, cal invertir en un sistema públic que acabi en les retallades que hem patit els ultims 10 anys. La pandèmia ha demotrat que la classe treballadora és qui sustenta aquest país. Aquelles persones que tenen unes condicions més precàries són les que ens han cuidat i ens han demostrat que el sistema no funciona. Aquest país té un deure amb la classe treballadora que està patint la precarietat, problemes d’habitatge… té un deure també amb les dones perquè la societat no és justa encara. També té un deute amb les persones grans”, ha dit per finalitzar.
Per la seva banda, Cristina Torre, secretària d’Acció Sindical i de transicions justes de CCOO de Catalunya, ha traslladat que des del sindicat convoquen a tota la ciutadania a la manifestació perquè toca sortir d’aquesta crisi d’una forma diferent. “Tenim una societat empobrida amb un creixement de desigualtat. Tenim més de 2milions de raons per sortir al carrer que són les persones catalanes que estan per sota del llindar de la pobresa i ara toca recuperar els equilibris per una banda en el món del treball amb la derogació de la reforma laboral i per l’altra cal continuar impulsant els acords de pensions per unes pensions suficients i ara tocarà en la segona fase incrementar les pensions mínimes”, ha afirmat. A més a més, també ha afegit que s’ha de seguir pujant el salari mínim interprofessional i s’ha d’acabar amb les retallades als serveis públics en aquest moment de debat de pressupostos.
Així, la Plataforma + Drets i + Justícia Social convoca manifestació a Barcelona el diumenge 12 de desembre a la Plaça Urquinaona de Barcelona per defensar els drets socials, polítics i civils per a tothom, i per avançar cap a una societat basada en la igualtat i la justícia social. La convocatòria compta amb 12 punts reivindicatius:
1. La derogació de les reformes laborals com a primera mesura per posar fi a la precarietat laboral. El treball digne és un dels nostres objectius principals.
2. El reforç dels serveis públics i la millora de les condicions de les persones treballadores que els presten. Per això cal:
- Defensar la gestió directa dels serveis públics i la reversió de les privatitzacions realitzades.
- Fer una inversió suficient per al reforç del sistema sanitari, en especial, de l’atenció primària i dels serveis de salut mental.
- Fer una inversió en educació que asseguri la creació de places suficients de formació professional i la justícia educativa en totes les etapes.
- Assegurar un sistema públic i universal d’accés als serveis socials que disposi de recursos suficients, que superi l’assistencialisme actual i que prioritzi els drets socials de les persones.
- Reforçar el sistema públic d’atenció a la dependència i a la discapacitat, incrementant-ne els recursos.
- Millorar el transport públic.
3. La pujada del salari mínim fins a 1.000 euros el gener del 2022 i fins al 60 % del salari mitjà al final de la legislatura.
4. La regulació del preu de l’habitatge i del preu de l’electricitat.
5. L’estabilitat i la suficiència del sistema públic de pensions. Per això, s’ha d’establir un model de revaloració just i l’increment de les pensions mínimes.
6. Un pacte per a la joventut que garanteixi condicions per a la seva emancipació personal i laboral.
7. Polítiques i recursos suficients per a la promoció de la igualtat efectiva entre dones i homes, així com per a la prevenció de totes les violències masclistes i l’atenció a les seves víctimes.
8. La compatibilitat i la suficiència de la renda garantida de ciutadania i l’ingrés mínim vital, simplificant el procediment burocràtic.
9. Recursos suficients i modificacions legals per posar fi a la greu situació de les persones immigrants.
10. El reforç de la cooperació internacional. De la crisi climàtica, només en podem sortir amb solidaritat global. S’ha de garantir destinar el 0,7 % dels pressupostos a la cooperació.
11. El reforç de la democràcia, la transparència i la rendició de comptes així com les mesures i les polítiques que impulsin la lluita contra la corrupció.
12. La derogació immediata de la llei mordassa.
1 comentari
Solo teneís la intencion de ocupar un espacio que la clase trabajadora no os ha dado y quitar el espacio a otras plataformas que llevan años movilizandose y no cuentan entre sus miembros traidores a la clase obrera.