Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!
El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va anunciar ahir a la tarda que pretén “fer realitat la Llei de l’Economia Social i Solidària de Catalunya aquesta legislatura”. L’anunci el va fer en el decurs de l’acte “L’Economia social i solidària: reactivació i transformació d’una economia per a la vida”, organitzat per l’Associació Economia Social Catalunya (AESCAT).
Torrent va destacar que “aquesta llei és un repte llargament pendent” i que “un cop elaborat el document de bases, que va ser consensuat amb tot el sector, en aquesta nova etapa esperem iniciar aviat els treballs del grup de treball tècnic amb AESCAT per desenvolupar la proposta d’articulat”.
El conseller d’Empresa i Treball també va defensar la necessitat d’aquesta llei perquè “ha de reconèixer i promoure l’economia social i solidària, i ha de contribuir a la seva consolidació i al seu creixement qualitatiu i quantitatiu”. A més va subratllar que la llei es farà a partir del diàleg amb els representants del sector, “amb la seva participació perquè compartim la lluita per transformar el sistema econòmic i productiu, i per construir un país millor i més just”.
Com a principal repte del Departament parlen de reactivar l’economia; transformar el model productiu i fer-lo més sostenible, posant la vida i les persones al centre. En aquest sentit, el conseller d’Empresa i Treball va posar de relleu que el sector de l’economia social i solidària i el Departament “són aliats” en el repte compartit de “no deixar ningú en el camí de la recuperació econòmica”. Per aquest motiu, el conseller va afirmar que “donar suport al sector i fomentar l’economia social i solidària és una prioritat del Departament aquesta legislatura”.
En aquesta línia, Torrent va avançar que els objectius del Departament són “millorar la competitivitat de les empreses de l’economia social i cooperativa catalana; incrementar el nombre d’empreses del sector; i impulsar respostes a les necessitats de la societat catalana en matèries, per exemple, d’habitatge, transició ecològica, atenció a la gent gran…”
Per últim, el conseller va explicar que el Departament compta amb la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, els Projectes Singulars i les línies de finançament i de formació per tractar d’assolir els objectius.
Tot plegat, perquè “l’economia social i solidària és resilient, desplega la seva fortalesa en els moments més crítics, i és un model arrelat al territori, que situa les persones al centre, i que vetlla per un desenvolupament més sostenible i una economia per a la vida”