La Generalitat proposa ara als taxistes ampliar a una hora el temps de preavís per a contractar VTC

Les multinacionals Uber i Cabify han manifestat a la sortida de la reunió el conseller de Territori i Sostenibilitat, que marxaran de Barcelona si el govern aprova la norma que obliga a precontractar un VTC amb una hora d'antelació

Tomeu Ferrer
 
 
 
La base de tots els moviments dels taxistes segueix sent la Gran Via, on els vehicles ocupen la part central foto Tomeu Ferrer

La base de tots els moviments dels taxistes segueix sent la Gran Via, on els vehicles ocupen la part central foto Tomeu Ferrer

La Generalitat ha mogut fitxa. Ha proposat als taxistes ampliar el temps de preavís per contractar un vehicle de lloguer amb conductor (VTC) dels 15 minuts inicials fins a una hora. Els representants de les organitzacions de taxistes han comunicat que sotmetran la proposta a l’assemblea de conductors, que es farà dimecres, 23 de gener a les 10 del matí a plaça de Catalunya.

Les multinacionals Uber i Cabify han dit, a la sortida de la reunió amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, que marxaran de Barcelona si el govern decideix aplicar la norma segons la qual contractar un vehicle de la seva categoria caldrà fer-ho almenys una hora abans del servei. Tampoc estan d’acord amb la prohibició de la geolocalització que s’hauria també pactat amb els taxistes.

Aquest dimarts, un taxista madrileny d’uns 30 anys que aquest migdia es manifestava per la ciutat, ha estat atropellat per un vehicle negre quan intentava tallar, al costat d’altres companys, l’A-2 a Madrid, es troba en estat molt greu i ha estat ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI). En aquest sentit, fonts de les entitats representatives dels taxistes han remarcat que en la vaga només s’han produït dos ferits i que els dos han estat conductors de taxis.

Alberto Álvarez, líder de l’entitat Élite taxi, assegura que han demanat a diversos partits polítics la impugnació de la moratòria de quatre anys decidida pel govern espanyol i que durant aquest període de temps permet circular als vehicles VTC només amb la llicència estatal, sense necessitat de tenir-ne una d’autonòmica o municipal.

​Álvarez reclama a  Foment que “es mulli” i digui públicament que no impugnarà les regulacions d’altres administracions sobre el sector del taxi. Un compromís que, asseguren, el govern espanyol ja els hi ha transmès en privat.

A la Generalitat hi ha queixa que el ministeri s’ha espolsat la responsabilitat sobre la regulació dels VTC passant “el mort” a les autonomies, que són les que han de fer front a les queixes i reivindicacions d’un col·lectiu aguerrit com els taxistes, i ara també els conductors de vehicles de transport amb conductor.

Durant matí els conductors de taxi han seguit mobilitzant-se mirant de col·lapsar la ciutat per mostrar la seva força. A primera hora de la tarda, poc més de 700 taxistes es concentraven davant de Territori i Sostenibilitat per donar suport als seus negociadors.

Al seu torn, els VTC omplien dos carrils per sentit de la Diagonal a l’altura de la plaça de Francesc Macià, sense que s’hagin produït incidents en aquesta concentració.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*