Els jubilats exigeixen que diputats i senadors s’integrin en el mateix sistema de pensions que la resta de ciutadans

La coordinadora estatal de pensionistes distribueix un vídeo que qüestiona els privilegis dels legisladors respecte a pensions i Seguretat Social

Tomeu Ferrer
 
 
 

Domiciano Sandoval, portaveu dels pensionistes, en el video reivindicatiu

La coordinadora estatal de jubilats i jubilades defensarà, en la manifestació convocada per al 17 de març vinent a BArcelona i a les principals ciutats de l’Estat espanyol, una proposta de llei de reforma del sistema de pensions que afectar especialment els representants de l’Administració, l’objectiu és evitar que les decisions sobre pensions s’adoptin per part de legisladors que tenen, afirma, una situació privilegiada respecte a pensions i seguretat social.

El portaveu explica el projecte en un vídeo que es distribueix profusament en les xarxes socials:

Les propostes s’han resumit en 7 punts i formen part d’un conjunt de mesures més ampli que afecta tot el sistema de pensions.

Primer punt assegura: «el legislador serà assalariat o assalariada només durant el temps del seu mandat. Per tant, no tindrà una jubilació procedent exclusivament del seu mandat parlamentari».

El segon punt afirma: «El legislador contribuirà a la Seguretat Social i al sistema de pensions. Això vol dir que tot legislador, actual o futur, que ara cotitza a un fons de pensions privat, haurà de passar a dependre del règim general de la Seguretat Social», afirma el portaveu. Abundant en aquest punt el manifest reclama: «el legislador participarà dels beneficis del règim de jubilació com tota la resta dels ciutadans».

El tercer punt reclama: «el legislador ha de pagar la seva aportació al pla de pensions, igual com la resta dels ciutadans».

No votar el seu augment salarial

El quart punt de la plataforma reivindicativa reclama amb contundència: «el legislador deixarà de votar el seu propi augment salarial».

El cinquè punt es refereix a les assegurances privades de salut. En aquest sentit s’afirma: «el legislador deixarà el seu propi sistema de salut i passarà a dependre del mateix sistema públic de salut de la resta de ciutadans».

El punt número sis de la plataforma reivindicativa dels pensionistes reclama també que els legisladors compleixin les mateixes lleis respecte a sistemes de previsió i pensions que la resta de ciutadans de l’Estat espanyol.

En el punt setè s’indica que «servir al Congrés i al Senat, és un honor, però no una carrera. En aquest sentit, els legisladors han de complir els seus mandats no més de dues legislatures i després hauran de retornar a les seves feines».

Per implementar les reivindicacions caldria canviar diverses lleis, afirmen des de la plataforma, però es veuria si els diferents grups polítics tenen voluntat de corresponsabilitzar-se amb el futur de les pensions per a tots o si simplement hi tenen una visió exclusivament economicista.

Els jubilats estan enviant el vídeo a través de les xarxes socials. La recomanació és que cadascun el passi a 20 contactes de manera que esdevingui viral.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*