Els treballadors d’Indra de Barcelona han convocat a una assemblea informativa que se celebrarà aquest dimarts, 28 de juliol davant l’edifici Interfase. En aquesta reunió es pensa plantejar als empleats si s’uneixen o no a la vaga indefinida per a la qual ha demanat permís CGT. En tot cas, l’aturada, si es realitzés començaria a partir del dia 29, i fins al 31 d’aquest mes, tot i que la petició ha estat presentada a partir del 27, expliquen fonts sindicals. Precisament el 29 hi ha una altra reunió convocada a Barcelona per decidir si aquesta delegació s’uneix a la vaga que d’entrada durarà tres dies legalitzada pel sindicat de tradició anarquista sense final fixat.
La mesa negociadora de l’ERO presentat per la multinacional de capital espanyol, que pretén acomiadar 1.850 empleats a tot l’Estat espanyol, dels quals 95 a les oficines de Barcelona, es reuneix aquest dimarts. El mateix dia està prevista una reunió a Barcelona entre Manuel Brufau, director de la delegació a Catalunya d’Indra, amb representants del Parlament de Catalunya, que van dirigir una carta a l’empresa interessant-se per la situació que afecta els treballadors.
Però, com el malestar no frena, les mobilitzacions i les reunions dels treballadors amb responsables polítics tampocs cessen. Això fa que el conflicte vagi agafant volada perquè la seva repercussió no es pot negligir. Per exemple, qualsevol informació sobre l’enduriment de la situació afecta la cotitació borsària de l’empresa informàtica.
Una delegació de treballaors d’Indra, es va reunir dilluns amb el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello. L’edil ha demanat als operaris, que facin un petit informe de la situació perquè el pugi valorar l’Ajuntament per tal de veure si fa alguna gestió davant l’empresa. A la reunió també hi ha estat present una delegació de la CUP.
Els treballadors fan notar des de fa dies que són les administracions públiques els clients més importants d’Indra. També destaquen que l’empresa no ha tingut pèrdues, i que el descens dels beneficis pot haver tingut molt a veure amb les altes indemnitzacions pagades a directius de primer nivell del grup, com Monica de Oriol, que presidia en aquell moment el Círculo de Empresarios.