Els doctorands tallen tres hores Via Laietana reclamant un acord pressupostari per aplicar les millores de l’EPIF

Les universitats han indicat diversos cops que no poden aplicar la nova normativa perquè no tenen dotació econòmica per fer-ho

Tomeu Ferrer
 
 
 
Conmcentració dels postdoctorands a Via Laietana, foto: CCOO

Conmcentració dels postdoctorands a Via Laietana, foto: CCOO

Desenes de doctorands i estudiants de postgrau s’han concentrat davant del Departament d’Universitats i Recerca i han tallat la Via Laietana durant tres hores Generalitat apliqui les millores contemplades pel reial decret del ministeri, que recull un augment del salari mínim, la pròrroga fins a 4 anys dels contractes i regular la càrrega docent. Això es contempla enl’Estatut de Personal Investigador (EPIF), aprovat fa sis mesos pel ministeri de Ciència i Innovació.

L’esmentat estatut L’EPIF fixa les taules salarials aplicables al col·lectiu, cosa que farà que pels professors associats de primer any el sou passi de 14.500 euros a l’any fins a 16.127, en els de segon any de 15.000 a 17.000, inclou un punt que implica que els contractes tinguin una pròrroga el quart any si la tesi doctoral no ha estat acabada.

Tot i que la norma està plenament vigent, els equips de govern de les universitats públiques catalanes i la Direcció General d’Universitats, dependent de la Generalitat de Catalunya, s’han negat a aplicar les  millores laborals contemplades en l’RD 103/2019 (Estatut del Personal Investigador en Formació, EPIF), vigent des del 15 de març passat. L’aprovació de l’EPIF afecta a tots els contractes predoctorals que actualment deriven de diverses convocatòries de la Generalitat i del Govern Central, així com les convocatòries pròpies de les universitats. En la majoria dels casos, les condicions salarials i de durada del contracte es troben per sota del que estableix el RD 103/2019.

La concentració només ha plegat quan els representants dels doctorands han pogut parlar amb responsables del departament d’Economia que, segons fonts consultades, s’ha compromès a una reunió per fixar el pressupost per aplicar la millora.

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*