Cap dels arguments que Foment del Treball va esgrimir per denunciar la Intersindical-CSC per la vaga general del 8 de novembre ha estat admès pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha desestimat la demanda de la patronal. Aquesta havia qualificat la mobilització de «política» i reclamava una indemnització de 100.000 euros en concepte de danys i perjudicis.
La sentència diu que la convocatòria estava feta amb tots els requeriments legals i administratius necessaris, tant els de caràcter formal com els de temps. També reconeix que el sindicat estava legitimat per presentar-la perquè té presència en tot el territori català. Igualment admet que no es tractava de cap vaga abusiva perquè els incidents que la van acompanyar –talls de carretera o altres accions– no són imputables a l’organització ni afectava serveis essencials. Finalment, rebat l’argument que es tractava d’una vaga política amb els mateixos termes que ho va fer la Fiscalia en el judici, considerar que totes les vagues generals tenen un component polític i per tant, la titlla de «vaga mixta», convocada en el marc d’un conflicte polític i social concret.
El TSJC també ha desestimat, per tant, la indemnització que reclamava Foment del Treball. Sergi Perelló, vicesecretari general de la Intersindical-SCS ha mostrat la satisfacció de l’organització per aquesta sentència «perquè, tot i que estàvem convençuts de la raó, no sabíem quina seria la reacció en el marc de l’actual situació». Perelló ha destacat que la resolució, en el fons, el que fa és «donar prevalença a un dret democràtic fonamental, com és el de vaga», reconegut internacionalment i que està sent durament atacat per les patronals».