Avui s’ha publicat la sentència 33/2021 de la sala social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que dona la raó a les organitzacions signants d’aquest comunicat en relació a la impugnació del Conveni col·lectiu català de gent gran (GERCAT).
Segons la sentència, el tribunal desestima la demanda presentada per ACAD, que tenia el suport de les patronals UPIMIR, LA CONFEDERACIÓ I CESOCAT, i dona la raó
a l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Comissions Obreres (CCOO), Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS), La Unió Catalana
d’Hospitals (La Unió) i Unió General de Treballadors (UGT).
La sentència determina que s’aixequin les mesures cautelars que hi havia sobre el Conveni GERCAT, el qual serà vigent i de plena aplicació un cop es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, en una data encara per determinar.
Com a organitzacions empresarials i sindicals representatives del sector d’atenció a la gent gran en situació de dependència de Catalunya, en un comunicat, han traslladat que consideren que “la sentència 33/2021 és molt positiva perquè garanteix la plena legalitat d’un conveni que, al seu torn, contempla millores socials que entraran en vigor un cop es publiqui de forma oficial en el DOGC, i millores econòmiques retroactives a dia 1 de gener de 2021”. Aquestes entitats signants són l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), Comissions Obreres (CCOO), el Consorci Associació Patronal Sanitària i Social (CAPSS), La Unió Catalana d’Hospitals (La Unió) i la Unió General de Treballadors (UGT).
Aquesta sentència és la pertinent al judici de mitjans de setembre. Aquell dia, ACAD, una de les patronals del sector de la geriatria volia aturar el conveni català signat entre dos sindicats i tres patronals que incrementava el sou un 6% a tot el sector. De fet, l’objectiu era paralitzar aquest conveni específic a Catalunya i fer que els treballadors d’aquest col·lectiu es seguissin regint pel marc estatal. Els sindicats es concentraven a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per exigir que el conveni seguís endavant. I així ha estat. Podeu llegir els motius que defensaven per guanyar en aquest article.