El Parlament proposa crear un segell de qualitat per als hotels contra la precarietat de ‘les Kellys’

Les netejadores de cambres de l’hotel Gran Central Barcelona s’afilien al sindicat Kelly per aturar una possible externalització

Tomeu Ferrer
 
 
 
Kellys de Barcelona celebrant la creació de la secció sindical de l'Hotel Barcelona Hilton foto: Tomeu Ferrerr

Kellys de Barcelona celebrant la creació de la secció sindical de l’Hotel Barcelona Hilton foto: Tomeu Ferrer

Les Kellys tenien dijous al vespre una cita al Parlament. El ple havia de debatre una proposició dels Comuns que instava la creació d’un «segell de treball just i de qualitat» per als hotels, amb l’objectiu de combatre la precarietat laboral de les cambreres de pisos. La iniciativa ha estat aprovada amb el vot favorable de tots els grups excepte el PP, que s’ha abstingut.

Yolanda López, diputada dels comuns ha reivindicat que les cambreres de pis són un “exemple en la lluita pels drets laborals a Espanya”, i ha lamentat la precarietat que han de patir en els seus llocs de feina.

Aquest segell de qualitat, reclamant per les Kellys i defensat al Parlament pels comuns, contempla que les empreses apliquin i compleixin el conveni col·lectiu del sector, i no s’externalitzin a terceres persones els serveis centrals de l’activitat hotelera, “com són les cambreres de pis”.

Per rebre aquest segell, els hotels han de complir les lleis de prevenció de riscos laborals, no tenir “antecedents d’infraccions laborals molt greus”, retribuir per igual a homes i dones, contractar persones de col·lectius vulnerables, i que les contractacions laborals siguin indefinides amb antiguitats superiors als tres anys.

Hotel Gran Central

No obstant això, la Cambra catalana ha rebutjat un punt de la proposta que establia que la Generalitat només pogués contractar serveis amb hotels que “respectin i tinguin reconeguts el segell de qualitat amb els requisits anunciats”.

Només els Comuns i la CUP han votat a favor d’aquest punt, mentre que la resta de grups s’han oposat.

D’altra banda, Una desena de netejadores d’habitacions de l’hotel Gran Central Barcelona, han decidit afiliar-se al sindicat Les Kellys de Barcelona i crear una secció sindical, segons fonts d’aquesta associació que fa poc va decidir crear la seva pròpia organització sindical. La decisió té a veure amb la temença que la direcció de l’establiment externalitzi el servei de neteja d’habitacions. Actualment ja utilitza els serveis d’una empresa externa quan té puntes de feina.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*