Fundació Futur i les empreses que formen part del seu grup van tenir els últims dos anys una evolució positiva, d’acord amb el que s’afirma a les memòries socials que l’entitat ha publicat i que es poden trobar al seu web corporatiu. Així, el 2017 va guanyar 319.100 euros en conjunt, dels quals s’atribueixen 153.351 a l’entitat matriu, Fundació Futur. L’any passat, 2018 els guanys van ser de 155.417 euros per al grup i 7.988 euros per a la fundació.
Una cosa que crida l’atenció és el gran creixement en el nombre de treballadors que segons la memòria van estar vinculats al grup, de 233 de 2017 fins a 948 i d’aquests darrers, 250 eren professionals de la Fundació.
El fort creixement de personal no es reflecteix en la xifra de negocis. Així, fa dos anys, entre la facturació i els ingressos per subvencions, es van obtenir 8.855.595 euros, mentre que a 2018 la xifra agregada va ser de 8.563.993 euros.
En tot cas el 15 de juliol s’ha de celebrar la primera reunió entre una representació de la Fundació Futur i els representants dels treballadors que hauran de negociar la sortida a la crisi. En el procediment els operaris pensen demanar, com és natural, informació detallada de la situació econòmica de la fundació i de les seves empreses participades. Aquest element servirà perquè l’administrador concursal fixi al final del procés la seva posició pel que fa a la reclamació de quantitats i les indemnitzacions que hagi de pagar el grup econòmic, si així es dictamina.
El grup format per Fundació Futur i les seves filials treballa des de 2006 en estreta col·laboració amb una Societat Limitada: Senfo, que tot i que, segons els seus treballadors, fa més de dos mesos que no paga una part important dels seus empleats, no ha comunicat que pensi fer un acomiadament col·lectiu, com sí que ha fet Fundació Futur i tres filials: Fundació Saludable,SL, Futur Just, SL, i Menja Futur EI,SL, tal com va publicar en el seu moment Diari del Treball.
Deute de 2015
Fundació Futur va comunicar a mitjans de juny passat als seus treballadors que intentaria pagar el deute que els afecta. Ho va fer amb una nota que textualment afirmava:
“Recentment s’han produït unes circumstàncies que han fet que la Fundació no hagi pogut fer front a les seves obligacions salarials.
Estem treballant per resoldre aquesta incidència i cercant reconduir la viabilitat del nostre projecte.
Amb la informació que tenim avui tot apunta al que el 30 de juny i el 31 de juliol d’enguany podrem complir amb les obligacions que tenim amb els nostres col·laboradors, en un 50% cada final de mes. Si els esforços que estem fent donen fruit, podríem avançar aquests dos pagaments en un de sol.”
En el comunicat la fundació vinculava els problemes econòmics amb uns deutes de l’any 2015, sense explicar-ne l’origen ni la motivació.
Aquest diari ha intentat parlar directament amb l’empresa per via telefònica sense èxit. El mateix ha passat amb el director general, Raimon Martínez i a través de xarxes socials ha intentat també parlar amb el sotsdirector Xavier Pont, sense rebre cap resposta.