El consell d’administració de BTV ha decidit recórrer la sentència que obliga a internalitzar, afegir a la plantilla de la societat municipal Informació i Comunicació de Barcelona (ICB), quatre treballadors que estaven contractats per la societat Antena Local, del grup Mediapro. La decisió obliga a abonar la diferència entre el salari realment percebut per aquests quatre empleats i el que els correspondria si haguessin treballat per l’empresa municipal, segons el Col·lectiu Ronda. També s’haurà de pagar la diferència entre les quotes pagades a la Seguretat Social i les que haurien hagut de pagar-se d’haver treballat a ICB. Cal dir que un dels operaris afectats pel veredicte judicial és un fals autònom i no tenia, a hores d’ara cap ingrés ni subsidi.
La decisió de posar recurs a la sentència suposa que el consell d’administració de la televisió i ràdios municipals fa oïdes sordes al compromís polític contret per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i el primer tinent d’alcalde del consistori, Gerardo Pisarello, que en reunions amb els treballadors havien afirmat que no pensaven presentar recurs un cop que hi hagués un veredicte judicial.
Tot i que el cas afecta quatre persones, des de la plantilla consideren clau el seu desenllaç perquè hi ha altres 60 empleats pendents d’una resolució en el mateix sentit.
Pel que fa als quatre treballadors als quals pot afectar el recurs, afirmen que “la sentència reconeix la situació d’il·legalitat, de precarietat laboral patida, amb situacions com l’acomiadament sistemàtic a les vacances per tornar-los a contractar quan començava una nova programació”. A més, asseguren haver estat discriminats laboralment i posteriorment acomiadats , com a acció reactiva a la presentació de la demanda.
Evitar el perjudici econòmic
El consell d’administració justifica el seu recurs “en compliment dels deures d’administració diligent i lleial i atès el greu perjudici econòmic”, segons esmenten els treballadors que han guanyat la sentència en un comunicat.
Els treballadors afectats per la sentència i el recurs retreuen al consell d’administració de l’empresa pública que no hagin tingut tanta diligència amb altres salaris, entre els que esmenten el del director de Barcelona Televisió que el 2014 va cobrar, segons la memòria de l’entitat 124.759 euros. També esmenten les dietes per assistència pagades al consell d’administració, que van sumar 114.306 euros.
Argumenten, finalment, els quatre treballadors, denuncien que no es pot argumentar que incloure’ls a l’empresa municipal que gestiona la televisió pública perquè el recurs implica haver de dipositar els diners amb què haurien de ser compensats en un compte al jutjat.