Dues empreses del sector de Contact Center, Teleperformance i Konecta han hagut de modificar el contracte de les seves plantilles després que CCOO de Catalunya ho denunciés davant Inspecció de Treball arran d’una sentència del Tribunal Suprem. Amb aquesta acció sindical, les empresen han convertit 2.897 contractes per obra i serveis en indefinits.
Des del sindicat expliquen que una de les línies estratègiques de treball al sector de Contact Center és “acabar amb temporalitat laboral i garantir l’estabilitat de les plantilles”. Gràcies a la denúncia davant la Inspecció de Treball tant de Teleperformance com de Konecta s’ha complert aquest objectiu transformant els contractes d’obra i servei en indefinits de 2.000 persones a Teleperformance i 897 a Konecta.
El 29 de desembre del 2020, el Tribunal Suprem va dictaminar una sentència en què es jutjava si una persona treballadora podia estar anys amb un contracte d’obra i servei vinculat a un contracte mercantil entre la seva empresa i el client al qual es dóna servei. Després de 25 anys de sentències negatives, el tribunal va modificar la seva opinió i va reconèixer que en aquests casos no hi té cabuda el contracte d’obra i servei.
Després d’aquesta sentència, CCOO va sol·licitar a les empreses del sector la transformació dels contractes d’obra i servei en indefinits, obtenint una resposta negativa per part de la majoria. Davant d’aquest fet, el sindicat va interposar denúncies davant de la Inspecció de Treball que han estat resoltes de forma favorable. La resolució de Konecta se suma a les de Majorel i Sitel. A banda, altres empreses com Teleperformance han anunciat la conversió a indefinits dels contractes d’obra o servei.
CCOO explica que totes aquestes accions s’emmarquen dins la campanya “Totes indefinides”. Una campanya que, com diuen, té entre els seus objectius: “garantir l’estabilitat i, per tant, millorar la qualitat de l’ocupació en un sector tan feminitzat com precaritzat”.
Tot i aquesta victòria dins aquest sector, fa uns dies CCOO denunciava que el Conveni Sectorial de Contact Center es troba en ultraactivitat després de més de dos anys de negociació en què la patronal CEX ha utilitzat la pandèmia Covid-19 i els nombrosos canvis normatius per impedir avenços. De fet, expliquen que en aquests anys de pandèmia el 80% de les plantilles del sector de contact center ha estat forçada a teletreballar amb els seus propis mitjans personals sense que la patronal hagi volgut arribar a un acord sobre la compensació de despeses. Davant d’això i també davant la congelació dels salaris que ha provocat que les retribucions de milers de persones se situïn actualment per sota de l’SMI i veient que les dones són el 75% al sector, el sindicat va anunciar una convocatòria de vaga durant el 8 de març amb aturades de dues hores per cada torn.
1 comentari
Hello
If you ever need Negative SEO or a de-rank strategy, you can hire us here
https://www.speed-seo.net/product/negative-seo-service/