Treballadores del grup Clarel convoquen una marxa fins a Inspecció de Treball per lliurar-hi una denuncia col·lectiva

Protesten per les deficients condicions de treball que aplica la cadena de distribució de productes de neteja, segons CCOO

Tomeu Ferrer
 
 
 
concentració de treballadors de Clarel contra la repressió sindical foto: CCOO Catalunya

concentració de treballadors de Clarel contra la repressió sindical foto: CCOO Catalunya

La cadena de distribució comercial Clarel, antiga Schlecker, s’enfronta a una protesta laboral per les condicions de treball que afecten moltes de les seves botigues. CCOO de Catalunya ha convocat , dimarts 19 de setembre, concentracions de treballadors davant de tres establiments de la xarxa a Barcelona.
La mobilització està pensada perquè conflueixi davant la inspecció de Treball, on el sindicat pensa lliurar a una nova denúncia per “incompliment d’horaris i jornada laboral”.
Fonts dels treballadors consideren que fruit de la mala planificació de l’empresa, moltes treballadores i treballadors han de fer prolongacions de jornada inacceptables. Això fa que algunes botigues queden cobertes per una sola persona.
Des del juliol passat la plantilla fa una campanya de sensibilització adreçada als clients de la cadena, sota el lema: «Clarel ens ofega, volem un treball digne», realitzada per CCOO de Catalunya. En l’esmentada iniciativa, a més d’apel·la a l’opinió pública, s’ha denunciat a Inspecció de Treball de les «pèssimes condicions laborals a les quals es veuen sotmeses constantment les treballadores i treballadors a les botigues Clarel, actualment pertanyents al Grup Dia».

Poques persones i moltes hores

Concretament, el sindicat afirma: «Clarel retalla hores de treball de manera temerària, fent perillar l’adequat funcionament dels punts de venda. No es cobreixen les més elementals necessitats del servei, com s’ha constatat aquest estiu, on la situació s’ha agreujat més a causa de les vacances del personal i la situació paradoxal de l’increment de les vendes i tasques en aquest període».
Durant l’estiu es va denunciar, per exemple, el cas d’una botiga a Balsareny. En el magatzem s’estava treballant amb una temperatura de 43 graus, segons consta en la documentació presentada a fiscalia. La Inspecció va clausurar el magatzem i interposar la sanció corresponent, obligant l’empresa a corregir la situació, perquè no es torni a produir.
El sindicat ha interposat altres denúncies a la Inspecció de Treball de Barcelona relacionades amb la problemàtica abans esmentada. La denúncia que es lliurarà aquest dimarts, 19 de setembre, a Inspecció pretén emparar a 1.200 persones treballadores en una xarxa de 334 botigues.
Les accions previstes a Barcelona es faran a l’inici a Passeig Fabra i Puig, 301 (10.30 hores), continuant davant les botigues de Clarel del Carrer Costa i Cuxart, s/n (d’11.15 hores a 12.00 hores) i Passatge Pi i Molist, 7 (de 12.15 hores a 12.45 hores); a les 13.00 hores s’interposaran noves denúncies davant Inspecció de Treball (Travessera de Gràcia, 303).

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*