El sindicat CCOO ha convocat una vaga a l’empresa de repartiment Paack Logistics els dies 3, 4 i 5 de setembre per protestar contra l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) proposat per la direcció que afectarà a més de la meitat de la plantilla.
Un ERO a més de la meitat de la plantilla
Paack Logistics, especialitzada en el transport de mercaderies per carretera i en serveis de logística, ha anunciat un ERO que afectaria 86 dels 178 treballadors de la seu central a Barcelona, una mesura que suposa més del 50% de la plantilla. Entre els afectats es troben tots els membres del comitè d’empresa, format exclusivament per representants de CCOO. A més, denuncien que l’ERO inclou treballadors amb drets de prioritat de permanència, com ara dones embarassades, víctimes de violència de gènere, i persones amb adaptacions de jornada laboral, entre altres casos, el que es tracta d’una “vulneració dels drets fonamentals”, segons el sindicat. En un comunicat, CCOO ha qualificat d’“intransigent” l’actitud de la direcció de Paack Logistics, que es manté ferma en la seva negativa a “desafectar” aquests treballadors protegits per la llei, així com a acceptar cap de les propostes del comitè d’empresa destinades a minimitzar els efectes de l’acomiadament col·lectiu.
Un segon ERO en menys de dos anys
Es tracta del segon ERO al qual s’enfronten els treballadors de Paack Logistics en menys de dos anys. El sindicat recorda que l’abril de 2023, l’empresa va acomiadar 62 persones. Des de CCOO de Catalunya es denuncia que l’empresa busca millorar la situació econòmica de la companyia a través d’una dràstica reducció de la plantilla i de la subcontractació de serveis “que es realitzaran a baix cost des del Marroc”.
Per la seva banda, Paack Logistics es defensa al·legant que les causes de l’ERO són “econòmiques, productives i organitzatives”, supòsits que la legislació permet com a justificació per a un acomiadament col·lectiu. Tot i això, des del sindicat insisteixen que l’empresa només persegueix l’objectiu de reduir costos i millorar el seu marge de beneficis a costa dels drets laborals dels treballadors.