Camil Ros retreu al Govern del PSOE l’haver cedit a les pressions del PDeCAT per no canviar la reforma laboral

El líder de la UGT afirma que l'executiu central tenia sobre la taula mesures com el control horari o eliminar la prioritat dels convenis d'empresa per sobre dels de sector. Aquests canvis tenien suport sindical, de Podem i fins i tot el PNB, però el PSOE no s'hauria atrevit a tirar-los endavant abans de les eleccions

Tomeu Ferrer
 
 
 
Camil Ros ha fet les declaracions en l'acte sobre els 100 anys de les 8 hores foto: Tomeu Ferrer

Camil Ros ha fet les declaracions en l’acte sobre els 100 anys de les 8 hores foto: Tomeu Ferrer

El secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros, ha criticat el fet que el govern del PSOE hagi cedit a les pressions “del PDCAT i altres, per no reformar aspectes parcials de la reforma laboral que tenien sobre la taula”. Entre aquests aspectes hi havia la prioritat aplicativa dels convenis d’empresa o aplicar el control horari, ha afirmat.

Segons ha explicat, el govern central tenia sobre la taula una sèrie d’iniciatives que haurien canviat alguns dels aspectes que els sindicats consideren més negatius de les dues reformes laborals aprovades, una pel PSOE i una altra pel PP, amb el suport parlamentari de CiU. Això no obstant, en les converses per tirar endavant els canvis legals hauria topat amb la resistència del PDECAT que hauria frenat aquestes modificacions amb les quals hi havia consens de CCOO UGT, els partits de l’òrbita de Podemos, l’esquerra sobiranista i també el PNB.

Camil Ros ha fet aquestes declaracions en el transcurs d’una jornada de debat organitzada per la UGT de Catalunya en commemoració dels cent anys del decret que limitava la jornada laboral a vuit hores. Aquest canvi legislatiu va ser fruit de l’èxit de la vaga de La canadenca, protagonitzada per la CNT i el seu líder històric, Salvador Seguí, el Noi del Sucre. Al respecte Ros va recordar que la UGT va intervenir en aquell conflicte, donant suport a Barcelona, i sobretot amb la declaració del secretari general estatal de la UGT, Francisco Largo Caballero, que va manifestar que si no s’accedia a les reivindicacions dels treballadors de Barcelona, el seu sindicat convocaria una vaga general al conjunt de l’Estat.

La jornada també volia ser una mirada de futur sobre el temps de treball. El líder ugetista català s’ha mostrat partidari que a Catalunya i a Espanya s’obri el debat sobre la jornada laboral. En aquest sentit ha afirmat que “cal dir ben fort que es pot treballar menys hores i ser més rendibles”. I, ha afirmat també que les empreses que han tirat per aquest camí són més modernes i tenen millors resultats.

Tot i que els canvis legals han quedat aturats per la convocatòria electoral, Camil Ros creu que poden tirar endavant amb la mobilització: “els canvis no sorgeixen de les taules de negociació ni dels consells de ministres, sinó del carrer”, ha dit. Per això ha dit que UGT farà èmfasi en aspectes com apujar el salari mínim fins als 1.000 euros i la reducció de la jornada laboral en la convocatòria de les manifestacions de l’1 de maig.

 

 

 

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*