CCOO denuncia que l’empresa mercantil pública BSMSA, que gestiona el Parc Güell de Barcelona, fa temps, des d’abans de la pandèmia, que sotmet a les persones treballadores a situacions greus d’estrès, inseguretat, aïllament. Apunten que la Direcció de BSMSA ha mostrat, en tot moment, el seu únic interès econòmic, sense preocupar-se pel deteriorament de l’entorn, que ha passat d’1,7 hectàrees fins a 12, ni de les condicions laborals de la plantilla.
Avisen que la seguretat no depèn exclusivament de personal subcontractat, és a dir vigilants externs, ni de l’ús d’un walkie, sinó que cap persona treballadora es quedi sola o aïllada en el seu lloc de treball. Puntualitzen a més que en especial en aquests moments en què les agressions s’han vist incrementades des que es va començar a regular tot el Parc.
També afegeixen que tampoc la modificació de l’horari de feina ha suposat una millora en la conciliació de la vida personal, ja que ha generat més jornades de treball i menys descans. Creuen que “el pur interès econòmic per tal d’estalviar diners en la contractació de personal operatiu i dèficit salarial per a aquest lloc de treball, tal com ha reconegut la direcció de BSMSA, no es pot consentir en un servei públic tan necessari per a la ciutadania en aquest temps de restriccions de la mobilitat i l’agrupació de persones”.
Per tots aquests motius CCOO juntament amb les persones treballadores començarà una vaga el proper dissabte 3 d’abril de 7 a 21 hores que tindrà continuïtat el diumenge dia 4 si la situació no canvia. L’objectiu principal és que s’assoleixi el compromís d’incorporació de més personal operatiu i es delimitin clarament les funcions a realitzar pel personal de BSMSA.
Tot, perquè no es continuï degradant el Parc Güell i les condicions del personal de BSMSA i també per evitar que persones d’empreses subcontractades facin el mateix, guanyant molt menys i treballant fins a tretze hores seguides. “No podem permetre que sent una empresa pública, fomenti la precarietat laboral impunement”, conclouen.