Les quatre treballadores i els treballadors de Barcelona Televisió que han vist com el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els ha donat la raó en la seva demanda de ser incorporats a l’empresa ICB, han reclamat solemnement que el consistori de la ciutat no recorri la sentència al Tribunal Suprem. Han considerat, en roda de premsa, que la nova apel·lació només suposarà una despesa innecessària de diners dels contribuents i implicarà allargar la situació que fa massa temps que dura.
A la roda de premsa ha pres la paraula una treballadora, l’advocat que ha portat el cas i un regidor de la CUP, que ha donat des del primer dia suport a les reivindicacions dels treballadors.
La portaveu dels denunciants ha explicat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) “ha desmuntat una per una totes les al·legacions presentades contra la primera sentència emesa pel tribunal del social número 14 de Barcelona“. “En la resolució es diu que BTV ha usat un sistema de contractació denominat tràfic laboral”, i ha afirmat també que la sentència ha deixat clar que el mateix cas es pot aplicar als gairebé 200 treballadors de BTV contractats a través de productores.
La treballadora ha estat molt dura en afirmar que el plenari de l’Ajuntament de Barcelona no va actuar amb contundència quan en conèixer-se la primera sentència. El consell d’Administració de l’empresa pública Informació i Comunicació de Barcelona (ICB) va decidir recórrer la sentència al Tribunal Superior de Catalunya, tot i que hi havia un informe jurídic del responsable dels recursos jurídics i transparència de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Llinares que recomanava ras i curt acatar la sentència.
El recurs si es fa, no serà admès
Paco Pérez, advocat dels treballadors ha explicat que “tothom en el món jurídic sap que si hi ha recurs a la sentència del TSJC, no serà admès”. Per tant ha afirmat que si es presenta un nou recurs, aquest no tindrà altre objectiu que dilatar la solució definitiva del problema i incrementar els costos de la regularització per a l’erari públic. Ha recordat que la sentència afirma que s’han pagat no només als quatre denunciants sinó a la plantilla de BTV, salaris inferiors als que correspondrien com a treballadors de l’ens públic i que el contingut de la sentència es pot fer extensiu als gairebé 200 treballadors del mitjà públic de comunicació. Finalment ha reclamat que en el procés obert d’internalització de l’actual plantilla de BTV no es veti la presència dels treballadors que han denunciat , dels quals ha dit que “van ser els primers a denunciar i els únics acomiadats”.
Finalment, ha parlat el portaveu del grup municipal, Cup capgirem Barcelona, Josep Garganté. Ha mostrat la seva alegria per la victòria judicial de les treballadores. Ha recomanat també la readmissió i no el recurs i ha recordat que en el procés anterior la seva llista havia presentat actuacions al plenari en favor dels treballadors que, tot i guanyar-se no han tingut cap transcendència legal. Per això ha avançat que la CUP presentarà una petició perquè sobri un expedient al consell d’administració d’ICB per tal que no presenti un nou recurs.