Brauli Duart, que en el seu moment era el president de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació (CCMA) ha respost negativament a la petició dels sindicats, dels comitès d’empresa i dels consells professionals de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio perquè retirés les accions jurídiques contra el treballador de TV3 al qual es demanen 7 anys de presó per una presumpta filtració en relació amb l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que ja es preparava, segons fonts sindicals dels mitjans públics catalans.
La fiscalia i la CCMA demanen els esmentats 7 anys al treballador per un presumpte descobriment i revelació de secrets.
La relació de Brauli Duart amb els representants de les empreses de la CCMA sempre va ser conflictiva. De fet, fonts sindicals expliquen que algunes de les actuacions del que era màxim responsable de la Corporació tenien molt de provocació. Així van qualificar l’actitud de Duart el febrer de 2014 quan en plena negociació de l’ERO que va implicar fer fora de la societat pública més de 300 treballadors, Duart va denunciar que havia estat retingut contra la seva voluntat, cosa que després no es va provar.
El cas del treballador al qual es demanen 7 anys de presó, va ocórrer l’any 2012. Una part de les bústies del correu intern de TV3 van rebre un missatge procedent de Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Adjunt hi havia un full de càlcul amb les dades salarials i personals del conjunt de la plantilla amb els càlculs de les indemnitzacions que s’haurien de pagar en cas d’aplicar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO).
Un cop que es van conèixer les dades, que per una banda mostraven els salaris de tots els treballadors, però al mateix temps revelaven el que cobraven els directius, els treballadors van convocar una assemblea l’11 d’agost en la qual la preocupació era saber si finalment es presentaria l’ERO que en els documents filtrats se situaven al 31 de desembre d’aquell any.
L’octubre de 2013 en una actuació per sorpresa els Mossos d’Esquadra van irrompre a les dependències de Sant Joan Despí. Després de fer un escorcoll informàtic van detenir un treballador de TV3 que unes hores després era posat en llibertat.
Set anys després d’aquells fets arriba la petició fiscal i la reacció del comitè d’empresa de TV3. La presidenta de l’organisme que representa els treballadors, Roser Mercader, considera que la petició és desmesurada. Recorda la presumpció d’innocència que té tothom. Entén que la persona acusada “és un cap de turc” i insta també l’empresa a retirar l’acció judicial que “curiosament sembla calcada de la fiscalia”.
En concret, fiscalia i TV3 demanen 7 anys de presó per un suposat delicte de revelació de secret. Fonts laborals consideren que és l’acusació és molt difícil de provar, però mentrestant “s’està sotmetent a aquest company a un veritable via crucis“. Aquest diari ha sabut que després de la detenció, el treballador va agafar la baixa. Posteriorment es va incorporar a TV3 però en una feina diferent de la que tenia en el moment de la detenció. I ara, quan se li ha comunicat la pena que se li demana ha tornat a caure malalt i està un altre cop de baixa. Roser Mercader assegurava fa uns dies que “ens diuen que no hi ha base per a l’acusació, perquè des de llavors el treballador viu en una situació insostenible”.
Brauli Duart va arribar a la Corporació procedent del Departament d’Interior. En aquell moment el seu currículum no tenia cap contacge amb el món de la comunicació. Tanmateix, en ambients relacionats amb CDC se’l vinculava amb el «pinyol» el grup de confiança del llavors home fort del partit, Oriol Pujol Ferrussola i del mentor de Duart, Francesc Homs.
Els treballadors de les empreses de la CCMA han iniciat mobilitzacions en favor del seu company. La primera es farà dimecres, 30 d’abril a les 10,30 hores a la rampa de pujada del CPA. Sera una assemblea on es debatran accions solidàries amb el treballador de TV3 al que se li demanen 7 anys de presó.