El grup Barcelona en Comú, que governa l’Ajuntament de la ciutat, presentarà una moció al pròxim ple municipal de divendres 27 perquè el consistori no recorri la sentència que obligava a internalitzar a quatre treballadors de BTV que durant molts anys hi han treballat.
Els operaris van treballar durant anys per a l’emissora, que es gestiona des de la societat pública Informació i Comunicació de Barcelona (ICB), però estàven contractats per una altra firma: Antena Local, filial de Mediapro.
La història és un xic paradoxal. Els treballadors van denunciar el seu cas per considerar que realment van operar sempre per a l’emissora pública. El procés es va iniciar abans del canvi de govern local. El nou equip es va comprometre en el seu dia a respectar el veredicte judicial. Però, un cop coneguda a sentència el consell d’administració de BTV va decidir presentar recurs, tot contradient els compromisos adquirits per l’alcaldessa, Ada Colau i el tinent d’Alcalde Gerardo Pisarello. No obstant això el consell remetia la darrera paraula al ple municipal.
Fonts acostades a la representació laboral de BTV han manifestat que després de conèixer-se el que va decidir el consell, els treballadors van iniciar un conjunt de trobades amb totes les forces polítiques amb representació municipal.
En les reunions, Barcelona en Comú es va refermar en la seva posició i es va comprometre a no recórrer la sentència. Els treballadors creuen que aquesta posició rebrà el suport dels tres regidors i regidores de la CUP. Amb altres grups com Ciutadans i ERC hi ha hagut converses però no es té a hores d’ara clara la seva decisió. Finalment PSC CDC i PPtampoc havien aclarit la seva posició.
Un resultat favorable de la moció obriria un nou panorama en el qual serà clau la interpretació que es faci de la sentència en relació a la reincorporació o no dels operaris als seus llocs de treball.
El que si suposa el veredicte, és abonar la diferència entre el salari realment percebut per aquests quatre empleats i el que els correspondria si haguessin treballat per l’empresa municipal, segons el Col·lectiu Ronda.