Fins a 80 col·lectius diversos han presentat a Can Bagó, a Sants, el correscales, la campanya protagonitzada pels vaguistes, treballadors, tècnics i autònoms de les empreses subcontractades per Movistar que l’any passat van protagonitzar una dura vaga per millorar les seves condicions de treball.
En una roda de premsa amb una bigarrada presentació, s’han esmentat els objectius de la mobilització. La marxa sortirà de Bilbo, un dels punts neuràlgics de la vaga anterior el 19 de febrer i arribarà a Barcelona el 23 del mateix més, tot caminant 800 quilòmetres. S’ha previst que el correscales passi per 80 localitats on hi ha també col·lectius i associacions de tots colors que coincideixen amb la lluita contra la precarietat dels treballadors i de la filosofia de democràcia directa que va informar la vaga coneguda com a revolta de les escales. Un segon punt és recollir fons amb dos destins. Un seria poder retornar el crèdit que amb l’aval de diverses organitzacions populars es va demanar per fornir les caixes de resistència durant les aturades i que va servir per poder complementar els ingressos dels treballadors amb més dificultats. En una segona etapa es voldria destinar els diners restants a crear una caixa de resistència genèrica que ajudi en noves mobilitzacions que es puguin produir.
En xifres concretes, es vol recollir una xifra mínima de 94.250 euros i un màxim de 146.250 euros. Cal dir que actualment 52 entitats i organitzacions ja han lliurat una xifra equivalent al 55%, és a dir 52.671 euros. Tanmateix, el procés de recollida de diners té encara 32 dies fins a ser completat. Els organitzadors han fet vinculat la recollida de fons a través de l’organització goteo.
El mecanisme com està pensada la campanya permet que qui vulgui col·laborar pugui comprar quilòmetres de la marxa, fent aportacions bé individuals o col·lectives, segons s’ha explicat a la roda de premsa.
En la presentació de la nova campanya les diverses organitzacions han recordat els motius que van justificar la vaga de les empreses concessionàries de Movistar. També el portaveu del comitè de vaga, Aitzol Ruiz, ha recordat que després de la mobilització s’han produït represàlies als vaguistes, que han suposat més de 60 acomiadaments i el que va esmentar com a normalització de les “llistes negres” que afectarien operaris considerats conflictius per les empreses.
Graderia social
En una improvisada graderia s’han aplegat representants de molt diverses organitzacions i en cada cas han expressat els motius de l’adhesió a la nova mobilització. Sindicats com CGT, CoBas, Cos, IAC, En Construcció i Classe contra Classe. Organitzacions de la societat civil com els Iaioflautes, PAH, Assemblea groga, Entrepobles, Papers per a tots, Coop 57, Xarxa d’Economia Solidària, Col·lectiu Ronda, i la vaga de totes, entre altres. També hi havia organitzacions polítiques, com CUP Crida Constituent; la llista municipal Capgirem Barcelona i la llista Compromís per Cornellà i En lluita, entre altres.
Entre els que s’han solidaritat hi ha treballadors concrets, com un operari d’Abentel, que després d’un procés judicial ha aconseguit ser readmès per l’empresa que el va acomiadar tot i ser representant sindical.
No hi ha comentaris
Pingback: Recull de premsa del #Correscales - EnConstruccio
Pingback: Concentració davant d'Inet, una firma subcontractista de Movistar que no paga el conveni del metall
Pingback: Colau renova fins al 31 de juliol el contracte de les telecomunicacions de Barcelona amb Telefónica