L’acord entre el Govern i els sindicats de l’administració pública catalana segueix encallat. La setmana passada els interlocutors havien de pactar com es pagaria als treballadors públics un increment retributiu que faria pujar els seus salaris fins a 1,95%. La millora és del 0,2%. No hi va haver entesa, segons expliquen fonts de la UGT de Catalunya.
La discrepància consisteix en el fet que la Generalitat voldria pagar el 0,2% de millora salarial en forma d’un ingrés en el fons de pensions que tenen els treballadors públics. Per la seva banda, els sindicats exigeixen que aquests diners s’ingressin a les seves nòmines i que siguin consolidables, és a dir, que qualsevol increment salarial tingui en compte la pujada.
UGT critica la incongruència que suposa la proposta. Aquesta proposta contradiu les declaracions del conseller Puigneró, que va afirmar respecte a l’acord de la mesa general que «fem un pas més enllà de l’increment previst per l’Estat fins a l’1,95% de la massa salarial», i en realitat el que proposen ara és consolidar només un 1,75%.
A la reunió amb els sindicats, els portaveus de la conselleria van indicar que la solució plantejada volia evitar una impugnació a la pujada per part del Govern central, cosa que els sindicats consultats creuen que no amoïna l’executiu de Madrid.
En acabar sense acord la trobada es van fixar les posicions. Almenys la UGT reclama la pujada íntegra de l’1,95% i que sigui consolidable. En segon lloc que l’increment s’aboni amb la nòmina d’octubre. El tercer punt és: que s’aboni el 10% de la paga extra de 2013 durant el 2018, tal com està signat a l’acord del mes de juliol de 2017, així com una ‘calendarització’ del retorn de les pagues extres de 2013 i 2014.