Segueix el degoteig d’anuncis de tancament d’empreses de components de l’automòbil. Aquest cop és Delphi, de Sant Cugat del Vallès, la que ha anunciat la clausura. La factoria, integrada en una gran multinacional del sector de parts i components, dóna feina directament a 540 persones i fins a 160 operaris de manera indirecta.
La fàbrica del Vallès havia tingut fa un temps molta més ocupació, fins a arribar a sumar 1.500 operaris. De fet, l’empresa fa 53 anys que opera a Sant Cugat.
La comunicació del possible tancament ha sobtat els treballadors. De fet la informació indica que si no hi ha una oferta de compra per les instal·lacions de la factoria, s’iniciarà un expedient que implicarà l’acomiadament dels treballadors de manera que el tancament es preveu que no s’allargui més enllà de 2016.
Delphi ha anunciat que fa temps que intenta vendre’s la fàbrica però que de moment no ha rebut cap oferta en aquest sentit, ja que afirma que no té càrrega de treball per més enllà de 2016.
Durant el matí de dijous els sindicats presents a Delphi han convocat els treballadors a diverses assemblees en les quals els informaran de la comunicació de tancament que han rebut i també de les alternatives que tots plegats puguin plantejar.
CCOO exigeix a la multinacional que faci marxa enrere en les seves intencions i que obri un procés de negociació per buscar una alternativa industrial al tancament que permeti garantir la continuïtat de l’activitat de la planta i dels més llocs de treball que té actualment.
Deslocalitzacions
Els darrers temps en els darrers temps Delphi va apostar per obrir plantes a la Xina i Romania, on des de fa uns anys es produeixen els mateixos productes que es fan a Sant Cugat: bombes per a motors dièsel. Cal dir també que des de finals de 2009 Sant Cugat va acollir el servei de disseny de tecnologia Dièsel, cosa que feia pensar als treballadors en l’aposta de la multinacional per la continuïtat en la seva planta catalana.
El 2005 es va tirar endavant un expedient per reduir plantilla. Es va pactar la prejubilació de 120 persones a Sant Cugat. El 2008 va ser un any amb diverses mobilitzacions dels treballadors. L’any següent, però, va suspendre’s temporalment el segon ERO que l’empresa va evitar gràcies a un augment puntual de comandes.
L’any 2010 E els treballadors van denunciar un degoteig d’acomiadaments però un nou acord entre la direcció i el comitè d’empresa va evitar 66 acomiadaments amb prejubilacions, baixes incentivades i recol·locacions. El 2013 es va produir un nou expedient amb 31 acomiadaments. I ara la darrera comunicació pot ser la definitiva.
1 comentari
Pingback: Delphi lliura l'ERO que implica la supressió en un any de tots els llocs de treball de Sant Cugat