Qui som?

La Fundació Periodisme Plural va posar en marxa El Diari del Treball a l’abril de l’any 2015, amb la voluntat de fer periodisme, tant d’informació com d’opinió, al servei del treball digne. El Diari del Treball parla del treball com un dels drets fonamentals; d’alternatives laborals com les cooperatives, els emprenedors, de la lluita sindical, dels drets conquerits i de les empreses amb voluntat social.

El Diari del Treball està editat per la Fundació Periodisme Plural. Som la primera entitat sense ànim de lucre constituïda a Catalunya en l’àmbit del periodisme i ha estat declarada d’interès social per part de la Generalitat. La Fundació edita sis mitjans de comunicació: Catalunya Plural (maig del 2013), El Diari de l’Educació (gener 2014), El Diari del Treball (2015), El Diari de la Sanitat i El Diario de la Educación (ambdós el 2016) i la RevistaXQ (2017), per portar el periodisme als estudiants. Junts, tots aquests projectes volen contribuir a la qualitat democràtica i a la defensa dels drets fonamentals de la ciutadania a partir de l’exercici del periodisme. I si hi ha un dret essencial, és el de la sanitat universal. L’any 2023 la Fundació Periodisme Plural ha impulsat, conjuntament amb dotze mitjans de proximitat, el portal Catalunyametropolitana.cat.

Entenem el treball com una font de dignitat i progrés, tant individual com col·lectiu. No és només una qüestió d’ocupació i supervivència, sinó un dret bàsic sobre el qual descansen els projectes vitals de les persones i dels països. Per tant, parlem del treball en el sentit més ampli de la paraula i comptem amb la implicació i ajuda de tots aquells que comparteixen aquests valors, començant pels sindicats, les cooperatives, els emprenedors i les empreses, associacions i entitats amb vocació social. El Diari del Treball compta amb un consell assessor format per persones que tenen vinculació directa amb el món de la informació laboral. La seva tasca contribueix a orientar les línies estratègiques i de principis de què s’ha dotat la publicació.

El Diari del Treball està coordinat pel periodista Joan Cascante Agudo i compta amb la redacció de la Fundació, formada per Guillem Pujol, Ana Basanta, Laura Casamitjana, Pol Rius i Estel Huguet.

La Fundació Periodisme Plural està presidida per Josep Carles Rius. El secretari de la Fundació és Juan José Gaballero Gil i el director adjunt, Víctor Saura.

La Fundació Periodisme Plural està presidida per Josep Carles Rius. El secretari de la Fundació és Víctor Saura. 

El Patronat està format per: Xavier Atance, Magda Bandera, Javier Bauluz, JJ Caballero Gil, Andreu Claret, Ignacio Escolar, Emili Ferré, Joao França, Mariano Guindal, Andeu Missé, Jordi Mumbrú, Juan León, Amanda Rodríguez Urrutia, Josep Carles Rius, Maravillas Rojo, José Sanclemente, Lali Sandiumenge, Víctor Saura, Gemma Sendra, Marina Subirats, Aina Tarabini, Rut Vilar, Jaume Vilarrasa i Cesca Zapater.

AMB EL SUPORT DE

Ves al contingut