El Tribunal Suprem ha ratificat la sentència que reconeixia que la Intersindical I-CSC tenia dret a convocar la vaga general del 8 de novembre de 2017. La patronal catalana Foment del Treball Nacional havia presentat denúncia per considerar que la convocatòria era política. El tribunal ha dictaminat que l’aturada es podia considerar com a mixta, és a dir, que es feia per raons laborals i també per raons polítiques. No obstant això, ha denegat la compensació que havia reclamat la patronal, 100.000 euros.
La instància judicial espanyola que els motius de convocatòria de la vaga, com ara la reivindicació de les lleis socials del Parlament tombades pel Tribunal Constitucional, o el rebuig al decret del govern espanyol que facilitava la fuga d’empreses, «es vinculaven immediatament a raons socials» com la seva repercussió negativa en el teixit productiu i el mercat de treball, o bé la retallada de drets socials i laborals, negant així que fos una vaga política, prohibida per la legislació espanyola, segons informa la I_CSC.
Foment del Treball ja va intentar impedir preventivament l’esmentada vaga general. Ho va fer recorrent al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) (en el context de la recent vigència de l’articlo 155 que invalidava les institucions catalanes), i no se’n va sortir. Posteriorment, aquest tribunal va donar la raó a la Intersindical-CSC, avalant la legalitat de la vaga, però la patronal la va recórrer al Tribunal Suprem. Ara aquesta, que és la darrera instància a la qual es pot recórrer, ha ratificat que la vaga es va convocar de manera correcta.