Los riggers, especialistes en el muntatge d’estructures aèries en esdeveniments com el Sónar,es van manifestar davant les oficines de Fira de Barcelona hores abans de l’inici del festival musical. Ho van fer tot i que la vaga que havien iniciat una setmana abans va rebre un fort cop quan la denuncia que havien presentat en considerar que l’ens firal havia vulnerat el dret de vaga no va ser atesa com esperaven perquè el jutge no va voler aplicar mesures cautelars que haurien pogut aturar d’esdeveniment musical.
Tot i el revès judicial, la marxa, a la qual han estat acompanyats per altres col·lectius solidaris com els tècnics musicals, han volgut palesar el seu esperit de lluita que es fonamenta en l’interès que tenen per mantenir un estatus laboral que mai s’havia aconseguit a la professió. Entre els treballadors la moral estava alta. Els riggers tradicionalment han conviscut amb la precarietat. Per tant, no els fa por el futur perquè estan convençuts que la seva posició acabarà sent reconeguda i que la professionalitat els avala.
Sigui com sigui, la ferida causada per la decisió del jutge encara està oberta. En aquest sentit tenen clar que substituir-los enmig d’una vaga és ‘esquirolatge’. Per això confien que al setembre la sentència sobre el fons de l’assumpte els donarà la raó. Altrament el mateix concepte de dret de vaga quedaria en entredit.
Tot i que el Sònar, un certamen al qual mai han volgut perjudicar els treballadors, estigui ap unt de començar, la protesta la mantenen viva. Consideren que Fira de Barcelona haurà d’asseure’s a negociar amb ells perquè hi ha altres esdeveniments que d’ara fins a setembre s’hauran de muntar i que precisaran del seu treball.
A pesar del desenllaç que fins ara ha tingut el conflicte, els riggers es mostren agraïts per per la repercussió mediàtica de la seva vaga. “Ens alegrem que s’estiguin donant a conèixer les precàries condicions en què portem tant de temps treballant”, han manifestat.