Som una Fundació que exercim el periodisme en obert, sense murs de pagament. Però no ho podem fer sols, com expliquem en aquest editorial.
Clica aquí i ajuda'ns!

Els treballadors de Catalunya Ràdio han fet aturades, dimarts 3, de maig, reclamant l’equiparació salarial i laboral amb els seus companys de TV3. També, però per oposar-se aun ERO han aturat la seva feina els treballadors del diari El Mundo.
De forma paral·lela, els treballadors de les emissores de Catalunya van decidir dilluns aturar la vaga prevista per dimarts per donar un marge a la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per retirar la denúncia contra el treballador de TV3 al qual se li demana una condemna de presó de 7 anys-. La petició té a veure amb l’enviament l’any 2012 d’un correu electrònic a tota la plantilla en què es detallaven les condicions salarials de cada treballador i s’hi adjuntava el càlcul de què s’hauria d’indemnitzar en cas que es tirés endavant un ERO.
L’acció va ser rebutjada per totes les organitzacions presents a la plantilla. Mesos més tard, efectivament, la direcció de l’ens públic va tirar endavant un ERO que va suposar la sortida de l’empresa de més de 300 treballadors.
Un temps més tard, en una operació policíaca espectacular, els mossos d’esquadra van detenir un treballador que més tard va ser acusat formalment de ser el hacker que hauria entrat en l’ordinador del llavors president de la CCMA, Brauli Duart, fet que sempre ha negat.
Els comitès d’empresa dels mitjans públics de comunicació han demanat repetidament que es retirin les acusacions contra el seu company. Ho han fet, tot i considerar que és totalment innocent, per entendre que una decisió d’aquest tipus ajudaria a lap au social que s’ha recuperat després de mesos de tensió.
Igualment, aquest dimarts la plantilla del diari El Mundo, ha fet vaga durant tota la jornada contra l’ERO presentat per la direcció del grup.
Els mobilitzacions esmentades s’han produït just quan se celebra el dia mundial de la llibertat d’informació.