Toc d’alerta de CCOO‌ davant els accidents laborals que han suposat ja 30 morts el primer semestre

El sindicat considera preocupant la senda d’increment de sinistres de treball iniciada d’ençà de la recuperació de l’economia

Redacció
 
 
 
Un accident a la feina, foto UGT

Un accident a la feina, foto UGT

Comissions Obreres de Catalunya fa un toc d’atenció davant del repunt dels accidents laborals. El sindicat afirma que des que s’ha produït la inflexió cap al creixement i que la tendència és «preocupant», cosa que es mostra amb les dades corresponents al primer semestre de 2018.

A Catalunya en els primers sis mesos de l’any s’han produït 47.291 accidents amb baixa, dels quals 280 han estat greus, 46.981 lleus i 30 mortals. Per sectors, i concretant en els casos de gravetat, on més han crescut els sinistres és a serveis.

Barcelona és qui més accidents té (per raons demogràfiques i productives òbvies) amb una distribució creixent percentualment similar als anys anteriors en totes les províncies. Pel que fa als accidents in itinere, ens trobem també en la  mateixa tendència on l’augment segueix la característica més fàcilment visible a manca de més paràmetres per a l’anàlisi, afirma l’organització.

Des de CCOO‌ es fa una reflexió sobre el paper de la patronal en la prevenció de la sinistralitat: «La qüestió central és si la direcció de les empreses seguirà fent els deures de la prevenció com un cost o una obligació legal, en comptes d’inserir-ho en el cor del sistema productiu i organitzatiu i amb visió d’inversió en qualitat», es pregunta.

El sindicat reclama a tots els actors que poden intervenir en la reducció dels accidents laborals una més gran implicació. «A l’administració de la Generalitat i de l’Estat espanyol (qui també té competències d’Inspecció de Treball) els reclamem que posin els recursos adients per tal que es compleixen els mínims exigibles en relació a la prevenció de riscos laborals, perquè és evident que reduint el nombre d’inspectors, subinspectors i tècnics habilitats a Catalunya no estem en millors condicions per lluitar contra la vulneració contínua de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals. Per últim, als representants dels treballadors, els encoratgem a seguir amb la feina de millora de les condicions de treball, de salut i de vida a les empreses: sense ells, tot seria molt pitjor», afirma.

1 Comentari en Toc d’alerta de CCOO‌ davant els accidents laborals que han suposat ja 30 morts el primer semestre

  1. Emili Sabater // 15/08/2018 en 9:06 // Respon

    30 morts al pont de Genova i el pais i europa es trasbalsa!!!
    30 morts de trebslladors… i???

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*