Supermercats Dia acorda amb UGT i Fetico reduir un 22% els afectats per l’acomiadament col•lectiu: 1.604 empleats

El procés comprèn la venda de 258 botigues a tot Espanya i s'estudiarà cas per cas la possibilitat de subrogar les ocupacions de les mateixes a la nova propietat

Redacció
 
 
 
Acció de treballadores de Dia el 8 de maç passat, foto: CCOO

Acció de treballadores de Dia el 8 de maç passat, foto: CCOO

El Grup Dia i els sindicats majoritaris, Fetico i UGT, han decidit fer efectiu un acord de reestructuració de plantilla que afectarà finalment a 1.604 empleats d’un total de 26.709 a tot Espanya, dels quals 40 seran prejubilacions, segons ha informat la companyia a través d’un comunicat. L’empresa de supermercats compta amb 3.474 establiments a Espanya, entre propis i franquiciats, i amb un club de fidelització de més de 7 milions de clients. Altres organitzacions, com CCOO, no subscriuen l’acord.

El pacte no afecta els centres franquiciats del grup, que tenen un volum global d’ocupació similar al de la matriu i que podrien també veure’s concernits pel canvi de propietat.

Així mateix, 356 persones podran ser recol·locades en altres centres de treball atenent principalment a qüestions com la proximitat i l’acompliment. El nombre d’afectacions suposa un 22% menys enfront de les 2.064 inicialment plantejades i un 40% menys si s’inclouen les recol·locacions.

El procés comprèn la venda de 258 botigues a tot Espanya i s’estudiarà en cada cas la possibilitat de subrogar les ocupacions de les mateixes a la nova propietat. Del total de persones afectades, 201 corresponen a oficines (84 de seu i 117 de centres regionals), 308 a magatzems i 1.176 a botigues.

L’acord arriba després que junta d’accionistes del grup DIA aprovés l’ampliació de 500 milions d’euros proposada pel multimilionari rus Mikhaïl Fridman, el que dóna via lliure a la seva opa sobre la companyia.

La baixa participació (54,3% del capital), per sota de la mitjana de les últimes juntes, que se situava en el 60% ha deixat la victòria en safata a Fridman, fins i tot abans d’arrencar la votació, ja que aquest té una participació el 29% a través de la societat LetterOne.

De poc va servir l’aliança per frenar l’inversor rus Mikhaïl Fridman, propietari del 29% de Dia a través de la societat LetterOne. El consell d’administració de la companyia de distribució i la banca van pactar una pròrroga del crèdit sindicat de 912.110.000 d’euros condicionada a l’aprovació de l’ampliació de capital de 600 milions d’euros proposada pel consell d’administració de la cadena de supermercats.

Deixa un comentari

No publicarem la teva adreça de correu.


*